Dåligt samvete

– Sover du aldrig? frågar en klient. Min e-post avslöjar mig.

Det finns veckor när telefonen jagar mig, när mina kollegor har frågor som bara måste diskuteras nu, när förhandlingar fyller kalendern. Att samtidigt vara företagare och chef är inte lätt att få in i kalendern.

För mig är advokatyrket kreativt. Jag är som bäst när jag hittat inspirationen. Bodil Jönsson har så rätt i ”Tio tankar om tid”. Mina tankar är som bäst när jag är ostörd. Sena kvällar och ensamma helger – det är då de bra skrivelserna kommer.

Antagligen blir jag som en förvirrad professor. Jag går in i min värld.

I kväll bankade det och väsnades på bakdörren. Vi använder aldrig den dörren – på framsidan har vi ringklocka. Därför tog jag för givet att det var någon anställd som glömt något och hastigt behövde hämta något. Djupt nersjunken i mina tankar gick jag för att öppna.

”Bus eller godis?”

Mitt svar var otrevligt och stängde dörren minst sagt överrumplad. Redan skäms jag – vilket intryck gav jag?

Just då var jag inne i mina djupaste tankar – avbrottet fick mig att tappa fokus – och jag blev faktiskt väldigt irriterad.

Just nu skäms jag – minns när jag som barn sålde jultidningar och alltid blev vänligt bemött.

Å andra sidan bankade jag aldrig på några kontor och förväntade mig att få saker…

Godiset var slut på kontoret och jag kom mig inte för att hämta nötter.

Det dåliga samvetet gnager för att jag ständigt går upp i arbetsuppgiften så att jag kan vara riktigt otrevlig!