Aifur – en vikingakrog

20121111-075114.jpg
Så länge jag kan minnas har jag tyckt historia är spännande. Farmor berättade om när hon var liten. Far visade stenyxor han hittat. Vikingatiden och medeltiden är det som fascinerat mest.

20121111-075343.jpg
När barnen var små skrev jag sagor om medeltiden. De handlade om Botvid som hade en magisk mössa som förflyttade dem till medeltiden.

Igår tog vi trapporna ner till medeltiden och krogen Aifur.

Min bild av mjöd var ett skummande öl som påminde om Gotlandsdricka. Det visade sig vara ett honungssötat vin som efter några klunkar smakade kvalmigt.

Vi valde musslor till huvudrutt trots att vi fick veta att det inte var något man åt på medeltiden. Gösen med massor av grönsaker var fantastisk. Att äta den med vikingatidsgaffeln var lika komplicerat som att äta med pinnar.

Regnet droppar mot plåttaket. Vi har planerat gå ut på Djurgården klockan nio. Innan dess ska jag packa. Tåget går 12.14.

Som vanligt har det varit viktiga dagar i Stockholm. På tåget ska jag skriva ner mina tankar. Nästa helg är avsatt för uppdateringar av tillväxtplanen.

För att vara en bra ledare måste jag veta exakt vart vi är på väg. Det är inte så lätt när man bygger upp något som inte redan finns.

Jag tänker på de modiga vikingarna som gav sig ut i en okänd värld utan karta. Imponerande.