Att inspirera varandra!

Det är märkligt hur stor betydelse möten med inspirerande människor har! Människor med driv och visioner. Människor där man kan vara sig själv utan att vara för mycket.

I tankarna finns föredraget som jag skall hålla i januari på Region Skånes konferens om hur vi får ett mer dynamiskt näringsliv.

Jag gillar tydliga målbilder. Efter skilsmässan skapade jag en målbild om en fantastisk 40 årsfest där jag skulle må bra. Fram till dess – under ett år – skulle jag ge mig tid att sörja drömmen om den lyckliga kärnfamiljen.

När tillvaron var kaos under ombyggnationen var målbilden en julmiddag i det nya köket. Jag kände doften av clementiner och smaken av ris á la Malta.

Nu står jag inför min största utmaning – att bli en bra ledare. I två år har jag duckat för uppgiften – försökt lägga den på andra. Men jag har insett att det inte finns någon genväg. Jag måste bara vara en bra ledare om jag ska lyckas dra visionen om servicebolaget i land.

För att vara en bra ledare i min bransch måste jag också vara en riktigt bra advokat. Båda uppgifterna tar tid – och det är en rejäl utmaning jag har framför mig. Min egen motivation är en förutsättning för att lyckas, men även välmående. Fredrika Gullfot och jag peppar varandra. Bort med socker. Fokus välmående. Om inte jag mår bra kommer jag inte ha ork att ta mig fram till målet. En träning för att klara maraton om ett år står inte i strid med utmaningarna att bli en bra ledare och advokat.

Jag behöver målbilder på vägen!

Första målbilden är starten på ledarskapsprogrammet juli 2013 (framflyttad 6 mån). Då skall servicebolaget vara på plats och fungera.

Nästa delmål är Österlenmaran november 2013. Bara ska ta mig igenom. Målet är att jag då skall ha skapat strukturer så att jag inte arbetar mer än 40 timmar i veckan.

Februari 2014 är mitt stora mål! Då är det 10 år sedan jag startade den enskilda firman Juristfirman Annika Larsson – ett levebrödsföretag med lagbok och försäkringar som enda investering. En start i en stor uppförsbacke – fem år sedan jag arbetat med familjerätt på bank… två år sedan jag blev sjukskriven för utmattningsdepression.

I februari 2014 skall jag ha en massa att fira. Målsättningarna som ska vara uppfyllda har jag gott om tid att fundera ut.

Nu är jag i målbilden!

Mötet med Fredrika, Jessica och Stefan betydde så mycket igår! Tänk vilka fantastiska prestationer vi skulle kunna nå med mer inspiration!

Stefan berättade att hela personalen årligen åker till Ystads Saltsjöbad. Det är nära och miljön är fantastisk. Jag håller med! Helgen där gav verkligen samma avkoppling som en weekend söderöver.

Tänk om jag kunde bjuda in inspirerande människor från alla mina nätverk till en inspirationshelg på Ystads Saltsjöbad? Jag har redan skrivit till VD:n Anders Nilsson för att höra om jag redan nu kan boka den 31 januari – 2 februari 2014.

Tänk en gråkall februaridag där vi samlas i SPAet för nedvarvande samtal. Effektiva affärskvinnor som ger sig tid att ta hand om sig själv. Kanske någon kommer tidigare för att hinna med massage eller någon annan behandling. En gemensam middag med registrering och presentation.

Lördagen och söndagen föreläsningar inom olika områden; EnergyManagement med Annica Gilbertsson, att driva framgångsrikt företag inom en ny bransch med Fredrika Gullfot, Simris Alg, juridik för företagare med mig. Arbetsgrupper där vi arbetar med våra målbilder. En härlig middag på lördagskvällen. Yogapass och träning.Tid i de varma utomhuspoolerna. Test av den nya SPA upplevelsen – de fyra elementen som jag ännu inte har testat.

Jo, det är en lockande målbild!!! Genom bolaget teraxacum ska det inte vara några svårigheter att arrangera. Vem vet – jag lyckas kanske även hitta någon delfinansiering via Främja kvinnors företagande! En sådan här aktivitet skulle verkligen bidra till ett dynamiskt näringsliv!