Läser ansökningar

20121207-055032.jpg
Ligger kvar i sängen och läser några av alla de ansökningar som kom in igår.

Det nybildade Andebark Sverige AB känns så spännande. Den person vi rekryterar nu får en viktig roll. Det är något helt nytt som ska byggas upp. Trots att jag letat i fem år har jag inte hittat något liknande. Det mest jämförbara lär vara praktikertjänst.

Funderar på vem jag vill samarbeta med.

Mina erfarenheter har lärt mig att jag är behöver må bra på arbetet. Jag vill omge mig med människor som jag har kul tillsammans med – som sprider positiv energi.

Hur vet man det? Det är inte något som syns i breven. Inte mer att göra än ta fram kalendern och boka möten – känna in.

Tänker på Ingrid Tollgerdt Anderssons bok – Attraktion och kemi. I den beskriver hon hur viktig personkemin är i en anställning.

I dag är en brytpunkt. Vi lägger 2012 bakom oss och stannar i ett gränsland på väg in i 2013. Caroline slutar för att på måndag börja sin tingstjänstgöring i Kristianstad.

Nu är tid för avslut. Få klart en massa ärenden. Rensa upp i pappershögar.

2013 kommer med en massa förändringar.

Advokatbyrån har blivit ett självspelande piano med alla våra rutiner. Nu är det dags att bygga upp servicebolaget.

Men först tid för reflektion. Robin Sharma skriver att du måste ta hand om människan för att kunna vara en riktigt duktig ledare. Från jul och fram till den 18 januari skall jag verkligen göra det. Ta hand om mig! Lägga grunden för goda vanor som ska följa mig 2013!

2 svar på ”Läser ansökningar”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Det är svårt att på en kort tid känna in någon. Gör två grupper, en med Dig, och en med Dina medarbetare, och jämför intryck. Det har fungerat utmärkt i sammanhang där jag har varit med.

    1. Tack! Två intervjuer inbokade till tisdag. Ska låta personalen också säga sitt!

Kommentarer är stängda.