Söndag och dags att lägga sig!

Var blev den här helgen av?
Jag skulle jobba och jag skulle vila.
Till klientärendena kom jag aldrig. Istället fastande jag i alla ansökningar.

Ibland förvånar det mig. T ex följande ansökan: ”söker jobb säg bara vad jag ska göra så gör jag det. Har ej körkort men tar det nu. mitt nr …” och som bilaga ett foto.

Vad tror han? Har han inte läst annonsen?

Men det finns några riktiga guldkorn också!

Två intervjuer är inbokade till tisdag. Det blir lite av först till kvarn – någonstans har jag tillit till att jag kommer att känna när jag hittar rätt person. Ingrid Tollgerdt Andersson gjorde mig övertygad om att jag ska lita på magkänslan.

För att veta vad jag söker har jag ägnat många timmar åt att reflektera över det som kom fram på fredagens utbildning om företagskultur. Det finns väldigt mycket bra i vårt företag som vi måste värna. Jag blev nästan tårögd när de skrev upp orden på det vi ska värna om i framtiden. Det som redan finns i företaget;
a) Hjälpsamhet – vi tar oss tid att hjälpa varandra även om vi har mycket att göra.
b) Eget ansvar – vi är självständiga och tar ansvar för det vi gör.
c) Öppenhet/kommunikation – vi har högt i taket och många diskussioner. Vi vågar påpeka saker som kan förbättras. Veckomöten/månadsmöten har förbättrat kommunikationen. Hos oss vågar man fråga!
d) Lösningsorienterade – vi försöker hitta lösningar istället för att fokusera på problemen.
e) Lojala med hög arbetsmoral
f) Klara riktlinjer – vi vet vilka rutiner som gäller och har dokumenterat dessa.
g) Vi är jordnära – hos oss har alla lika värde. vi bemöter alla på ett naturligt sätt. Vi gör det svåra enklare.

Precis som i alla organisationer har vi saker vi kan förbättra. En ny administrativ chef ska få den listan.

Bilder från fredagens utbildning finns på Advokatbyrån.nu.