Vill du bli en riktigt bra ledare? Bli då först en riktigt bra människa!

Tiden rann iväg och plötsligt var det hög tid att packa. Det blev inte så många blogginlägg som jag tänkt.

2012 var ett intensivt år. Två veckor i solen. Två veckor att ladda batteriet och två veckor att ta hand om mig själv.

Ordet i den fjärde lektionen är SKINA

Se klart

Kondition

Inspiration

Nära och kära

A och O är din livsstil

I jul har jag tagit tid för nära och kära.

Avkoppling – sunt leverne och mycket motion. Efter de här två veckorna skal jag ha ork att ta företaget till nya höjder.

Jag återkommer med fler inlägg från sista kapitlet av Ledare utan titel!

Men jag avslutar med ett citat ur boken:

”Jag älskar det bästa här i livet. Jag tycker oerhört mycket om vacker musik. Jag reser till intressanta platser på semester. Och jag dricker jättefina viner. Livet är helt enkelt för kort för att man ska dricka dåliga viner… Men här kommer huvudpoängen: alla de här sakerna är inte den jag är. Jag är fäst vid dem. Jag äger dem – de äger inte mig. Visst, jag är mänsklig, alltså mår jag bra av fina saker. Och jag kan inte nog betona att det inte är något fel överhuvudtaget med att ha ett underbart liv till det yttre – det gör resan trevligare. Men jag definierar inte mig själv genom mina ägodelar. Folk får problem när deras saker bildar grundvalen för men de är och hur de identifierar sig här i välden. ”

”För att kunna bli en enastående ledare utan titel måste du börja med att bestämma dig för att bli en enastående människa. De goda nyheterna är att det helt enkelt är ofrånkomligt att det sker en utveckling i den yttre världen när man utvecklar sin inre värld. Att jobba med sig själv är alltså din absolut främsta uppgift.”