Sen kväll på kontoret

20130417-203605.jpg
I torsdags på styrelsekraft uppmanade Birgitta Olofsson oss att ta vara på smultronstunderna.

På mitt kontor har jag en skön fatölj. När det är riktigt stressigt räcker det att jag sätter mig där några minuter och andas. Ibland räcker det att jag tittar på fåtöljen för att lugnet skall fyllas på.

I kväll sitter jag där och förbereder morgondagens förlikningsförhandlingar.

20130417-203907.jpg
I övrigt går mycket tid åt att bygga vår nya organisation. Den 1 juli ska det mesta vara klart. Sedan jag anställde de första juristerna 2011 har jag testar flera olika arbetsformer. På tisdag börjar vår första trainee. Det ska bli så spännande att se om det kommer att fungera enligt planerna.

20130417-204140.jpg
Det är den sista pusselbiten vi lägger på plats. När det fungerar kan vi börja marknadsföra byrån, ansluta andra advokater och framförallt börja arbeta med våra mångkulturella tjänster. Det är verkligen en utmaning och jag skulle tro att vi är pionjärer i Sverige.

I september har det gått ett år sedan Waleed och Bussarin började hos oss. Språk- och kulturbarriärerna har varit högre än väntat. Men när vi väl anpassat oss har vi en större förståelse för individer med olika kulturell bakgrund än vi hade tidigare.

Det är spännande att bygga nytt – men också svårt – framförallt när omgivningen ifrågasätter besluten. Ändå har vi kämpat vidare. Jag är övertygad om att ett företag som har en förståelse för andra kulturer är vinnaren i framtiden. Vi får väl se! Men redan idag skulle jag vilja påstå att vi är oslagbara när det gäller språkkompetens. Sedan september 2012 talar och förstår personalen 8 olika språk förutom svenska. Ganska häftigt för en så här liten byrå!

20130417-204856.jpg
Nej, nu får tankepausen vara slut! Fokus på ärenden! I morgon ska jag sluta i tid så att jag kan gå ut och äta med Duktiga Dottern som fyller 18!