Tankekontroll

Regnet smattrar på rutan. Igår lyckades jag övertala mig att gå till badet-trots regnet. I bassängen var det redan full aktivitet – åtta killar och en tjej – körde sitt lekfulla träningspass. De är flitiga och tränar både tisdagar och torsdagar innan sju.

Igår fullständigt vräkte regnet ner på eftermiddagen. Regnet var efterlängtat och jag njöt av det från mitt skrivbord. I mina tankar fanns brunbrända gräsmattor som kommer att grönska, slokande betor som kommer att frodas.

Hur vi tänker gör skillnad. Samma regn men mina tankar är så annorlunda idag. Jag vill ha klarblå himmel på min morgonpromenad.

Med träning kan man styra sina tankar. Hm – hur katten peppar jag mig att lämna den sköna sängen för en morgonpromenad när regnet öser ner? Eller behöver jag ge mig ut just nu? Varför inte njuta av regnet- sätta igång och jobba lite tidigare och ta en promenad när det slutat regna?

20130731-063413.jpg