Sommarösterlen

På sommaren vallfärdar människor till Österlen. Vi märker det genom att vi får fler uppdrag som Notarius publicus än under resten av året.

”När har du semester?” frågade en av dagens uppdragsgivare.

– Nja, under sommaren försöker jag ta strödagar. Österlen på sommaren är helt underbart och jag brukar försöka undvika att boka klientmöten på eftermiddagen. Då kan jag ta cykeln ner till stranden för att sedan jobba en stund på kvällen eller de där regniga dagarna.

Många sommargäster tilltalas av vår familjära stämning och har oss som familjeadvokat. För några år sedan räknade jag att 75% av klienterna i juli var sommarboende.

Den senaste tiden är det allt fler klienter som kommer på grund av min hemsida eller blogg.

”När jag hade läst på din sida behövde jag ju nästan inte någon advokat längre” kommenterade en av dagens klienter.

Härligt! Då har jag nått mitt mål! Jag vill göra juridiken tillgänglig för alla! När jag får frågor som jag inte har på sidan händer det att jag använder bloggen för att förklara. Därav juridikinläggen som dyker upp då och då.

Må hända sidans innehåll är spretigt – men just nu finns det inte utrymme för så mycket eftertanke – jag bara gör det som känns rätt i stunden!