För fem år sedan…

För fem år sedan var jag nyskild. Sorgen var tung och jag saknade min familj. För att ta mig igenom var det mental träning som gällde och att hålla mig sysselsatt.

Att besöka Österlen Lyser ensam var tungt. De första åren gjorde jag mycket för att träna på att inte längre vara en del i en tvåsamhet. Så här skrev jag till en brevvän den 1 november 2008;

Oj, vad jag är impulsiv. Gick för att handla glödlampor i fredags och köpte en torktumlare. (Gillar egentligen inte torktumlare, men ibland blir det kris med barnens kläder som skall vara tvättade innan de åker till sin far på måndagen… sådana irritationsmoment bör förebyggas.) Likadant när jag stod en timme på stadium medan Dottern valde mellan två jackor. Sa inget, tittade, lyssnade, höll med… och smsade och tittade på folk. Såg några prova en jacka som jag tyckte var snygg och på 5 min hade jag bestämt mig – och det blev jättebra. Känns ganska skönt när jag kan få bejaka de sidor som är jag. 

 Nu kan jag äntligen planera på mitt sätt – ha visioner och slå till när tillfället kommer. Hela morgonen har jag i huvudet funderat på festen den 11/7… det är mycket som skall hinnas med fram till dess. Målsättningen är att jag skall kunna lansera hemsidan och förhoppningsvis utnyttja tillfället till mycket reklam och PR… men det kräver planering och framförhållning.

Skall ge mig ut och springa för att ladda för mannekängande i eftermiddag på Qlara mässan. Från att ha dragit i gång hela mässan och alltid varit både utställare, föredragshållare och mannekäng (och mässgeneral 2 år) är det lite futtigt att bara mannekänga… men det har tidigare i höst känts otänkbart att stå och hålla föredrag… nu är jag lite frestad av det igen… får se om det dyker upp något tillfälle efter årsskiftet.

Kändes så tomt i går att vara ensamstående… Det sägs att varje högtid är jobbig  – att det tar ett år… Och så är det nog. Samtidigt tror jag att allt mitt skrivande gör att jag tar mig igenom sorgeprocessen snabbt. (Förutom långa mail till Dig har jag både handskriven dagbok och långa analyser i datorn…gjorde likadant när jag gick i väggen – vilket psykologen sa påskyndade mitt tillfrisknande.) Så… mitt projekt och planerande av tiden fram till den 11/7 är nog bra på många sätt!

Önskar att jag hade kunnat skicka över min nya logga för synpunkter, men jag fattas fortfarande alla mail från den 27-31/10. Har jag tur kommer de inom några dagar, annars får avsändarna felmeddelande… och det är lite jobbigt… har ju en hel del mail i jobbet….Datakillen räknade ut att jag fick ca 3 000 mail/månad (alla spam inräknade…). Stön – de där spamen är ett helsike.

2 svar på ”För fem år sedan…”

  1. Elisabeth Lindqvist skriver:

    Jag ser fram emot att ta del av Din logga – stressa inte – gör det när Du känner att Du är redo.

    1. Hej Elisabeth, loggan är klar – den finns på advokatbyran.nu. Mailet är fem år gammal – satt och rensade gamla mail och kunde tänka ”Oj, vad det hänt mycket!”

Kommentarer är stängda.