Mys med familjen

20131205-060848.jpg
I år blir det inget julbord månaden innan jul. Istället tänker jag tjuvstarta julen i små portioner.

20131205-061057.jpg
Ett besök i Köpenhamn samma helg som tivoli öppnade sin julmarknad gav en rejäl injektion jul. Ris à la Malta med danskarnas typiska mandelbitar och körsbär, alla ljusdekorationerna på tivoli och den fantastiska ljus och ljudshowen. Det kändes som om jullängtan var påfylld för flera månader och vi bestämde oss för att Berlin fick vänta.

20131205-061502.jpg
Men redan en vecka senare fanns den där jullängtan igen. En färdigkokt julskinka, Felix risgrynsgröt och vispgrädde slank ner i handlarkorgen.

Igår blev det julmys med barnen och föräldrarna.

Julgardiner i köket. Amaryllisarna var så där lagom utslagna. Samtalen var så där sköna så att jag passade på att spara ner känslan på en av de där burkarna jag har i min källare av goda minnen. På etiketten står det ”Adventsmys med familjen”.

De senaste månaderna har jag gett mig tid att fundera över vad som är verkligt viktigt i livet. En sak som jag insett är att sociala medier stjäler mer av min tid än jag vill.

Från nu ska jag försöka bojkotta sociala medier på tisdagar. Vi måste inte alltid vara tillgängliga – även om tekniken gjort det möjligt!

20131205-062158.jpg