Livet som advokat och företagare

På Facebook läser jag advokat Johanssons statusuppdatering från 22-tiden igår; ”Funderar på om det är dags att åka hem….” och lite längre ner i kommentarsfältet, efter att hon kommit hem; ”Inte så sent idag.”

”Allt efter 17 är för sent”, skriver Petra.

Advokat Johansson: ”jo det är det kanske…..”

Advokat W: ”Petra – inte för en egenföretagare och dessutom advokat.”

Petra: ”Jo W – för alla o kanske speciellt för advokat Johansson.”

Advokat W: ”Tyvärr Petra lever vi egna företagare i en annan verklighet. Vi kan inte klaga hos chefen om arbetsdagen blir för lång och dessutom har vi ansvar för att alla andra ska få sin lön.”

Petra:”Det förstår jag – men jag ser oxå alla de som får sluta sin karriär för tidigt pgr av att arbetsdagarna blir för långa för ofta.”

Det är dags att vi börjar diskutera företagarens villkor. Medan de anställda har rätt till semester och sjuklön är det företagaren som har ansvaret både gentemot myndigheter och kunderna. Det där ansvaret är omfattande – långt mer omfattande den kan förstå som inte varit företagare.

 

 

2 svar på ”Livet som advokat och företagare”

  1. Ja, det är rätt. Det är dags att diskutera villkoren för den som vill driva företag och bidrag till att folk har arbete, men det är också dags att diskutera ansvaret. Vi går ofta in med egna pengar för att kunna starta upp, vi lånar av oss själva för att kunna expandera, vi sparar ofta på oss själva genom låga pensioner m.m. är det så det skall vara eller är det dags för en förändring?

    1. Helt rätt!

      Det blev en intressant diskussion på facebook efter inlägget. Vid tillfälle ska jag försöka samanfatta de kloka reflektionerna som kom fram där.

Kommentarer är stängda.