Ett annat liv

20140409-104259.jpg
Stadsbussen tar inga kontanter. Däremot kan man köpa biljett hela vägen till Malmö med Jojo-kortet. Bara du ser till att hålla kortet långt ifrån apparaten tills chauffören hunnit knappa in det ovanliga resmålet.

Jag är lika osäker som första dagen på skolbussen. Chauffören får radera den felslagna resan och jag hinner fumla med kortet så det far i golvet.

I DNs artikel var ett av miljötipsen att gå ner i arbetstid för att hinna leva klimatsmart. Ja – det tar längre tid att åka kollektivt – betydligt längre tid. Men – det är en annan sorts tid på tåget än i bilen. Mer tid att meditera och reflektera – landa efter morgonens massage.

Efter min mer än två veckor långa förkylning valde Cecilia en avslappnande massage. Hon lyckades få mig att gå ner i varv så att hela jag blev matt. Rörelsens gick i slow-motion och den som såg mig långsamt gå hem skulle aldrig tro att det var jag.