Wi-fi på #skånetrafiken – #gratis!

20140430-081850.jpg
Medresenärerna står böjda över sina mobiltelefoner. Jag använder min att fotografera med. Morgonen är kylig och jag är tacksam för den där extra fleecetröjan jag knöt runt midjan. Ryggsäcken är fylld med tranbär, björksavsextrakt som ska drickas 8.30, vatten och äppelcidervinäger. Jag är på väg till Ystad för att hämta min ryggsäck. Det var tänkt att jag skulle träffat konkursförvaltaren i Hammenhög igår, men mötet blev framflyttat.

20140430-082410.jpg
En dansk klivet på tåget med sin hopfällbara cykel. Käppen är fastspänd på pakethållaren.

Egentligen är kombinationen tåg och cykel ett utmärkt alternativ. Tåget är snabbt – det är anslutningsbussarna som tar tid.

20140430-082625.jpg
Resevärden berättar att du behöver lösa en barnbiljett för cykeln. På tåget finns speciella band som håller cykeln på plats under resan.

Tänk om vi skulle ta tåget upp till Göta kanal med cyklarna. Det blir liksom lite mer äventyr än att ta bilen – dessutom är det gratis Wi-fi – i alla fall på Skånetrafiken!