Skratt i Älvdalen (31)

20140509-225821.jpg
Ingela ger att ingen annan retreat har haft så många gemensamma aktiviteter. Det har verkligen varit helt underbara dagar. Som en gratis skrivarkurs på gratistid.

Vi har skapat en trygg vardagalunk. Klockan 8-9.30 gemensam frukost för den som vill. Skrivarövning som någon av oss tagit fram. Dagens dikt och massor av engagerade diskussioner om allt mellan himmel och jord.

Därefter arbetstid – för de andra. Inte för mig. Istället har jag läst böcker, promenerat, bloggar – men framförallt – SOVIT!

För det mesta har vi varit några som ätit lunch tillsammans. Antingen Hagströms fantastiska buffé för 85 kronor eller något som vi lagat till i det lilla pentryt. Trångt, mysigt, hemtrevligt. I morgon tänkte vi testa konditoriet.

På kvällen (ca 19.30) har det dukats upp spontan knytisbuffé med grönsaksdippa, ostar, chips och allehanda drycker (nej – inte bara vin och öl. Vad sägs om rariteter som Havstornsnektar, enbärsdricka från Mora bryggeri och mousserande hjortrondryck. Nja – får väl erkänna att ingen av de senaste hamnade på min favoritlista.) Högläsning och diskussioner om våra texter, författare, litteratur. Åh – det har verkligen varit helt underbart. Och jag har redan bokat mitt rum till nästa retreat som börjar den andra november.

Skratten har blivit tätare, högre och längre för var dag som gått.

Själv har jag inte kunnat låta bli att prata om häxorna. Som du ser var mitt engagemang så stort att ingen var oberörd.