Landsbygdsföretagare – ambassadör (53)

Posten  Redigera inlägg

I Hammenhög finns allt – precis allt …. utom möjlighet att lämna in REK-brev. I vår verksamhet har vi många REK-brev. Att köra till byarna här omkring och administrationen kring detta kostar oss stora summor i administration varje år.

När sekreteraren för miljonte gången sa till mig att skriva bättre instruktioner på kvittona (hm… jag hatar sånt plock) bestämde vi oss för att göra något åt saken.

Telefonnumret när man söker på posten via hitta gick till Preem-macken i Simrishamn – där de inte kunde svara. Istället ringde jag 020-numret. Först sa de att de jobbade för att alla postombud skulle kunna ta emot REK. När jag envisades med att vilja ha besked hur det var i Hammenhög visade det sig att vi bara hade ett frimärksombud. Hm…

Istället ringde jag vidare till chefen för brevbärarkontoret. Kanske skulle det vara möjligt för lantbrevbäraren att komma hit en gång i veckan. (Hade vi haft kontoret utanför samhället hade det ju varit möjligt.)

Chefen menade att en sådan förändring ju skulle kosta dem pengar.

Herregud – om vi haft kontoret riktigt ute på landet – eller om vi hade haft det i ett lite större samhälle – då skulle vi ha erbjudits den servicen!

Vill posten att det skall finnas företagare på landsbygden???? Vilket miljötänk har de?

Jag har förvarnat att jag fr o m nu kommer att jobba för att vi ska få möjlighet att lämna in REK i Hammenhög. Vi får väl se vad som händer!