Det väsentliga

20140605-131715-47835059.jpg
Just nu behöver jag bara fokus på mig själv. Psykologsamtal, massage och alla processer gör att jag söker avskildhet.

Jag har lovat att begära mitt entledigande från ett förordnande – som jag trodde var fixat. Men det är som om minsta lilla uppgift blir till berg när det har med mitt gamla liv att göra. Betvivlar starkt att jag någonsin kommer kunna arbeta som advokat igen.

20140605-132019-48019340.jpg
Trots min avskildhet var det så många bilder när jag fick massage. Efteråt kände jag mig stelare än någonsin.

Cecilia Lindqvist sa att det var naturligt. Det är många års avlagringar som håller på att släppa.

På vägen hem cyklade jag om ICA och köpte en liter svenska jordgubbar för 35 kronor. Med turkisk yoghurt, flytande honung, mandel, linfrö och solroskärnor blir det ett gott och nyttigt mellanmål.

Parkeringsplatsen utanför ICA var full av bilar. De texter om miljön som jag läst den senaste tiden får mig se med andra ögon.

Har du tänkt på hur mycket plats bilarna tar? Vägyta, parkeringsyta, bensinmackar. Det vore inte mer än rätt om cykelvägarna gavs större utrymme i städerna. Varför inte dubbelfiliga cykelbanor – som motorvägar med utrymme för racercyklar att köra om. Sedan borde cykelbanorna märkas ut tydligare, kanter ses över och bilisterna göras uppmärksamma på väjningsplikten. Eller ännu hellre – stopp plikt för bilisterna där cykelkorsningarna är obevakade.

Med bättre trafikförutsättningar tror jag att fler skulle välja cykel. Det är snart för sent att vända den negativa utvecklingen om vi ska hinna rädda miljön.

Det vore intressant att om det fanns jämförpriser i miljöpåverkan – precis som det finns jämförpriser i kronor och ören. Och så borde det finnas ett tillägg för hur man transporterar hem maten.

När jag köpte jordgubbar kom det ut en till synes frisk kvinna i trettioårsåldern från ICA. Förutom handväskan bar hon endast på en påse med franskbrödbullar – kanske fyra -fem stycken. Hon satte sig i en bil av äldre modell och körde iväg. Vad blev miljökostnaden för de bullarna.

Det gav en tankeställare och jag kollade alla bilar på vägen hem. De var många – men alla utom en saknade passagerare. Vad hindrar den ensamme föraren från att välja cykel?

Solen sken. Det var nästan vindstilla.

Vad behövs för att fler ska välja cykel istället för bil?