Saknad – ambassadör (73)

Möte med coachen Redigera inlägg

Anne Looström, tidigare VD för Almi, är en fantastisk coach! Efter vårt möte var jag så full av input att jag verkligen behövde landa – tur att solen sken!

I kväll har jag äntligen fått tjänstebeskrivningen på plats. Dessutom har jag delat upp information till en del andra dokument. Sakta men säkert känns det som om vi börjar få en inre struktur i företaget – ett sorts skeleltt.

Aldrig tidigare har vi fått så många förordnanden från tingsrätten som den senaste veckan! Kalendern är i stort sett fulltecknad in i mitten av september – såvida vi inte får in återbud.

Måste erkänna att jag börjar bli väldigt irriterad på klienter som bokar tider och sedan avbokar. Ännu mer irriterad blir jag sedan när de ringer igen och förväntar sig att vi ska kunna klämma in en tid med kort varsel.

Nåväl… det är väl så livet är… Men när vi bokar in en klient innebär det att vi lägger upp ett nytt ärende för att göra jävskontroll om motparten ringer. Alltså en massa tid som vi i slutändan inte kan fakturera ut om de sedan ringer och avbokar!

Just nu håller jag på och analyserar alla rutiner. Var kan vi effektivisera.

Coachen uppmanade mig att tänka i kundnytta istället. Var kommer ärendena in. Hur kan vi öka omsättningen?

Problemet är bara att det är ju jag som skall utföra allt arbete… Samtidigt som jag ansvarar för rutiner och allt annat… det är tungt att expandera!

I veckan har jag i alla fall fått lånelöfte från båda mina banker! Vi kommer att klara likviditeten genom expansionsfasen! Orden från min bankman på Handelsbanken värmde ”Jag tycker det känns som om du är på helt rätt väg i ditt tänk att ta över när 40-talisterna trappar ner, gäller bara att du får tag i rätt personer.”

Och rätt personer är jag övertygad om att jag fått tag i!

I dag tycks det som om vi är på väg att förverkliga affärsmodellen för bodelningar också. Förhoppningsvis kan vi presentera den i början av september.

Oj, klockan är mycket – bör se till att komma i säng… Hoppas ha arbetslust att jobba lite med juridiken i helgen!

Erfarenhet

Åh, vad jag kan sakna all den glädjen jag hade då, alla drömmar och förhoppningar.

Men allt det där försvann i administrativt krångel och konflikter.

I efterhand skulle jag inte ha anställt jurister utan istället hittat samarbetspartner. Om en anställd slutar är det du som har ansvaret för att ärendena fullföljs. Som advokat finns det inte några ursäkter för att inte sköta de ärenden man tagit på sig. Inte sjukdom – inte personalproblem.