Många bollar i luften – ambassadör (84)

Många bollar i luften Redigera inlägg

Ibland blir jag trött på mig själv. Varför kan jag inte bara vara en vanlig advokat? Lugnt vänta in förordnanden från tingsrätten. Träffa mina klienter. Gå till mina förhandlingar. Göra vad som förväntas av mig.

Vem är jag som tror att jag kan förändra världen? Varför skall jag ta ansvar för andra juristers utveckling? Är det mitt ansvar att skapa arbetstillfällen på landsbygden?

Någon annan kan väl se till att det i framtiden finns tillräckligt med advokater… det borde väl finnas större aktörer som kan fixa det…?

Och hemsida – social media… det behövs väl inte. Framtiden är tryggad – jag får mer än tillräckligt med förordnanden från tingsrätten för att klara mig. Detssutom vore livet enklare utan oro för att kunna betala ut löner.

Och så samtidigt – det är ju just det här med utveckling som driver mig. Bara älskar att strukturera – hitta långsiktiga lösningar. Njuter makalöst när vi sitter i fika rummet och stämningen bara är så där härlig runt bordet. När det känns som att vara med mina bästa vänner. När man bara vill att fikapauserna aldrig skall ta slut…

Men livet vore verkligen enklare om jag kunde vara lite mer vanlig…

Kommentarer

 • Tack och lov för ovanliga advokater 😉
  2010-09-15 kl 14:23          Gilla       Sluta gilla
 • Hahaha, därför då hade du inte varit du! 😉 Fortsätt vara du! Du är helt enkelt bäst på det!!! Ps. vem vill egentligen vara ”vanlig”?! 😉
  2010-09-15 kl 21:15          Gilla       Sluta gilla
 • avatar     Nina Wahlin
  Sunt att ifråga sätta våra val…..från en ytterlighet till en annan hamnar vi oftast någonstans i mitten , alltså i ditt fall en nytänkande , entreprenörs advokat som med ödmjuket är i kontakt med att världen inte räddas av en ensam handlande individ men väl av en väv av handlingar som någonstans börjar med att någon vågar vara precis sig själv och fortsätter drivas av att förändra. You GO Annika 🙂
  2010-09-16 kl 00:18          Gilla       Sluta gilla
 • Ok… då fortsätter jag väl att vara jag ;)… tack… behöver höra det ibland när Jante biter sig i

Erfarenhet

Idag skulle jag ha funderat en runda till. Vad var det som drev mig? Kanske skulle jag valt en annan bana.