Berg och dalbana – ambassadör (107)

Berg och dalbana Redigera inlägg

I tisdags kom jag hem från en veckas Brottmålskurs i Egypten. En vecka där jag bestämde mig för att stänga av omvälden, inte läsa e-mail, inte gå ut på internet. Vara närvarande i nuet – fokusera på utbildningen och mötena med andra advokater. Just detta att möta nya människor anser jag vara det som utvecklar mig mest.

Redan när jag steg av flygplanet på Sturup började telefonen ringa- städarna stod utanför kontoret, dörren var bytt och de kom inte in. Personalen hade bokat städning men inte tänkt på att städarna inte kom in genom den nybytta dörren.

Innan jag somnade den kvällen bestämde jag mig för att ha spara det där lugnet från Egypten på burk. Försöka ta fram burken, skruva av locket och sniffa i mig lite lugn alla de där dagar då stressen griper tag i mig.

Och det har varit intensiva dagar sedan jag kom hem. Nya frågor om ombyggnationen. Som det ser ut nu blir inte köket klart till på söndag. Min målbild var att det skulle vara klart till vår julmiddag. I morgon skall jag prata med hantverkarna igen. Oavsett hur långt vi är komna på fredag så har jag bestämt mig att vi skall ha julmiddag i det blivande köket.

Allt har tagit längre tid – allt har blivit större. Den ekonomiska oron tär… Hur mycket kommer det ha kostat i slutändan? Hur kommer banken att ställa sig? Och vad händer om vi inte lyckas få in så många ärenden som krävs för att alla nyanställda jurister skall kunna fakturera tillräckligt.

Den ena stunden ifrågasätter jag om jag är riktigt klok som satsar så här. I nästa stund räknar jag och analyserar och kan inte se annat än att det är en fantastisk affärsidé och att allt kommer ha löst sig till sommaren – att vi då ska ha god lönsamhet – att jag äntligen skall kunna få betalt för alla de år jag kämpat för nästan inga pengar alls … där allt överskott gått tillbaka i företaget för att investera, bygga vidare…

Vid frukosten läste jag en artikel om att alla företagare inte var entreprenörer. För att vara entreprenör krävs det att man satsar på något nytt och innovativt. Livet vore enklare om jag inte vore så mycket entreprenör.

Kommentarer