Mme Plantier – Alba-gruppen

Vita rosor
Madame Plantier

Tänk, i snart 200 år har vi kunnat känna doften av Mme Plantier. Rosen har sitt ursprung år 1835 – innan världskrigen, innan datorerna. Finns det något ljuvligare än en ljum sommarkväll känna doften av rosor?

Mme Plantier var en av de allra första rosorna jag köpte. I sex år har jag saknat henne, busken som varje sommar översållades av doftande rosor. I år har jag planterat en ny planta.

De här bilderna är från Fredriksdal i Helsingborg när rosorna blommade i slutet av juni.

Ensam tillbringade jag en förmiddag där med att bara dofta på rosorna och fundera på vilka rosor jag vill plantera hos min älskade. För att komma ihåg dem fotograferade jag dem och la upp dem här på bloggen.

En dag när det regnar ska jag sitta på biblioteket och läsa böcker om rosor och göra anteckningar här på bloggen. Sommarens regnskurar har varit få – därför kommer alla rosorna idag. När tid och lust finns kommer jag att fylla på med texter och kanske lägga upp inläggen på nytt.

vita rosor
Madame Plantier – Fredriksdal

Vi får se! Just nu tränar jag på att inte planera – att bara hitta flödet och ljuset i mig – som Michael Neill skriver. På Tomas Lydahls sida hittar du mer information om principerna Inifrån och ut.