Det där med tider

20140730-120950-43790702.jpg
Yogan har hjälpt mig att hitta min andning och känna harmoni. Ändå är jag inte redo att återgå till ett vanligt liv – om jag någonsin blir det. För vad är egentligen ett ”vanligt” liv.

I mitt huvud var jag så säker på att jag hade tid hos optikern 10.20. Ändå lyckades jag hitta lugn och andning i yogan. Men cykelfärden till tågstationen gjorde mig supersvettig.

Helsingborg är en ny stad för mig. Så trots att tåget var i tid klev jag inte in bland glasögonbågarna förrän 10.18 – för att konstatera att jag inte skulle vara där förrän 10.50.

Då hade jag ändå läst mailbekräftelsen oräkneliga gånger.

Ja, ja – det är bara att inse – det där med att hålla tider fungerar sämre än någonsin just nu.

Istället blev det en promenad till turistbyrån vid Dunkers kulturhus. Säger bara Wow! Så många fina böcker och bra presenter. Nästa gång jag är på biblioteket ska jag låna Bodil Mårtenssons historiska romanserie om 1600-talets Helsingborg.

Nu var det inte shoppa jag skulle så jag sökte mig till disken med informationsmaterial. Så spännande!!! Så många nära utflyktsmål.

Som vanligt är cyklingen styvmoderligt behandlad – men jag hittade i alla fall en gratis cykelkarta över Helsingborg/Helsingör och så köpte jag cykelkartan över Nordvästra Skåne.

Nu – lugnet på tåget igen. Tid för eftertanke och läsa i några av broschyrerna.