Ordning och reda – ambassadör (205)

Ordning och reda Redigera inlägg

Är det mer än jag som sätter nya målsättningar och fokus varje månad?

Just nu är det fokus på struktur, effektivitet och lönsamhet. Jag inbillar mig att om vi alla hjälps åt att tänka hur vi skulle kunna göra saker snabbare, hur vi skulle kunna hitta bättre rutiner, så blir det mer tid över i slutändan.

På kursen i måndags diskuterade ordningen på skrivbordet en hel del. Sophia är vår feng shui konsult. Hon hjälper oss komma ihåg vikten av var sak på sin plats. Inga högar. Och jag tror att hon har rätt. Om vi har en tydlig struktur på var allt finns så hittar vi sakerna utan att ödsla tid på att leta. Dessutom har jag insett att oberarbetade högar och oordning stressar mig. Det finns där hela tiden i bakhuvudet och oroar.

Snart är det dags för semester! Till dess är det väldigt många ärenden som skall avslutas – om jag får som jag vill. I Spanien skall jag passa på att besöka ett advokatkontor vars ägare jag träffade på Advokatsamfundets utlandsavdelnings årsmöte i Rom. Spansk juridik känns väldigt omständig med krav på massor av notarius publicus stämplar. Hoppas, hoppas få möjlighet att besöka någon domstol i Spanien också för att öka min förståelse för deras rättssystem. Framförallt ser jag fram emot att etablera en bra kontakt med den spanska advokatbyrån. De internationella ärendena blir så mycket lättare att hantera med goda internationella kontakter.