Finns det något bättre än att se människor växa? – ambassadör (219)

Finns det något bättre än att se människor växa? Redigera inlägg

2011-07-18 kl 10:46 av Annika AndebarkGilla4 kommentarerTaggad annika andebark, ledarskap, växande161 visningar

Slår mig ner framför tangentbordet och bara måste skriva ner den känsla av stolthet jag känner!

Caroline började praktisera hos mig våren 2009. Alla älskade henne från första stund. Hennes dröm var egentligen att jobba med affärsjuridik – internationellt eller i någon svensk storstad.

Sommaren 2010 besökte jag henne i London där hon studerat juridik under ett läsår. Där på Primark, omgiven av mina och dotterns shoppingkassar, berättade hon att hon inget hellre ville än att ha mig som arbetsgivare. Hon kunde tänka sig att jobba med vad som helst och var som helst bara hon fick jobba för mig för jag inspirerade henne så mycket.

Känslan där från shoppingcentret – den glädje jag kände – återvänder jag till när livet ibland känns tufft. Den tilliten jag kände från Caroline – att hon verkligen trodde på mitt företag så mycket att hon var beredd att lämna drömmen om den mer lukrativa affärsjuridiken för de värderingar som vi bygger Advokatbyrån på – hämtar jag styrka i.

Sedan dess har hon ofta kommenterat hur unik arbetsplats vi har. Ständigt sprider hon sin glädje.

Den senaste månaden har det hänt mycket. Vid flera tillfällen har Caroline själv inlett mötena för att sedan summera när jag kommit in. Idag när jag kom in behövde hon inte min hjälp – hon kände sig trygg i situationen.

Finns det något underbarare än att se människor växa och hitta tillit även i svåra situationer. Idag känner jag att Caroline klarar en hel del ärenden alldeles själv. Jag är som en hönsmamma och vill inte lämna någon i otrygghet. Tittar jag tillbaka på mitt eget yrkesliv har jag ständigt kastat mig ut i situationer som jag inte varit trygg i. Här försöker vi bygga de unga juristernas självkänsla och självförtroende först. Och det är så härligt att känna att vi är på rätt väg!!!

Kommentarer

  • Du ska verkligen känna dig stolt! Tänk att du inspirerar en annan person så mycket och får möjligheten att se henne växa. Det är stort.
    2011-07-18 kl 11:32          Gilla       Sluta gilla
  • Rörande berättelse. Den visar hur fina ni är båda två; du som arbetsgivare och hon som ung, mogen, duktig och underbar arbetstagare. Fint att ni kan utvecklas båda två och hämta styrka i varandras berättelser och framgång.