Social ensamvarg? – ambassadör (220)

Social ensamvarg? Redigera inlägg

  På Facebook följer jag bl a Jacqueline Kothbauer, Mediababe. Hon har ofta tankeväckande inlägg. Idag skrev hon att hon var en übersocial ensamvarg. Det stämmer nog väldigt bra på mig också.
  Att träffa människor är verkligen något jag älskar. Samtidigt har jag större behov än de flesta i min omgivning av ensamhet – att bara vara… ta dagen som den kommer.
  Därför passar nog sociala medier mig väldigt bra. Här kan man ta in omvärlden – som på en stor härlig fest… men ändå vara själv… välja vilka möten jag vill vara delaktig i.
  Just nu är det ensamhelg. Älskar känslan av att kunna göra precis vad jag vill. Läsa en bok om jag känner för det… sortera papper… eller bara ligga kvar i sängen och tänka.
  Någon har anmärkt på att jag hela tiden lägger upp nya planer och drar strategier. Det är rätt – men det är en väldigt omvälvande tid för mig. Här och nu har jag möjlighet att själv bestämma över min framtid.
  I mitt gamla liv rullade saker på utan att jag tänkte igenom mina beslut. Nu vänder jag och vrider på effekterna av olika vägval. Någon kan tycka att jag hoppar fram och tillbaka. Men det är mitt sätt att känna in. Inbilla mig att jag har bestämt mig… känna in… se omgivningens reaktioner. Utvärdera. Blev det rätt eller fel?
  I mitt nya liv vill jag att pusselbitarna skall passa ihop. Privatlivet och yrkeslivet skall funka! Det är lätt som kvinna att sätta upp en bra målbild och glömma det ansvaret som oftast vi kvinnor tar för hem och familj.
  Den här gången tänker jag efter. Inte något stort flott hus om jag inte har tid att ta hand om det. Inte en expansion som kräver att jag är hemifrån för mycket innan barnen är redo att ta hand om sig själv (eller rättare sagt – innan jag är redo att inte finnas där jämt och ständigt… mycket handlar nog om min egen förmåga att släppa och känna tillit). Men också på andra hållet… inte skapa en struktur som håller mig kvar här om fem år när barnen är självgående. Då vill jag ha frihet att göra de val som känns rätt då!
  Det är spännande och stora tankar. För mig är det viktigt att våga lyfta blicken och reflektera. Vad är min passion? Vad vill jag verkligen göra om det inte fanns någonting som begränsade mig?
  Den här gången skall mina strategier och affärsplaner stämma överens med det som är jag. Pusselbitarna skall passa ihop! Jag vill njuta av nuet varje sekund!