Bara älskar Hammenhög – ambassadör (232)

Bara älskar Hammenhög… Redigera inlägg

Den stämningen som finns i Hammenhög har jag inte hört om någonstans.

Det är öppet på Herr Nilssons – den spännande designaffären som bara växer och växer. Konstnärer, författare, musiker kan lämna in sina alster och sälja dem på provision. Alltid finns det nya spännande saker. I början var det inte så mycket – men det växer sakta till sig. Passade på att boka biljetter till kvällens teaterföreställning. Camilla berättade att allt fler bokare hör av sig till dem. I torsdags var Torsten Flink här. Han hade hört talas om stället av andra artister och ville väldigt gärna komma hit.

Rakt över gatan ligger Medelhavsträdgården. Fastän himlen är grå känns det som sommar i trädgården. Vindruvor och persikor. Blommande hortensia. Känslan är verkligen som att komma ner till Medelhavet. Äter en oliv och njuter. Från vanlig grå lördag till känsla av semester. Fantastiskt! Byter några ord med Diane om företagsutveckling och sociala medier.

Efter att ha handlat i vår lokala ICA affär med storstadssortiment (så bra sortiment så att Sonen kommenterat att det är bättre kvalitet än de stora affärerna i Ystad) smiter jag in på cafeet för att kolla höstens öppettider. På disken – massor av lockande kanelbullar – men jag motstår frestelsen. Jodå, cafeet håller öppet torsdagar-lördagar under i vart fall september. Brödförsäljningen i garaget från kl 7.30 kommer fortsätta så länge efterfrågan finns – men som alla andra verksamheter här ute på landet behöver vi turister och sommarboende för att klara driva verksamheten.

Trädgårdsarbete och björnbärsplockning. I tankarna är jag i det framtida servicebolaget. Hur ska jag kunna presentera det så att andra förstår? Det är så många olika bitar – marknadsföring, lokaler, koncept, utbildning, mentorer, generationsskifte… Många frågar om det är franschise… måste erkänna att jag inte kan så mycket om det. Den stora skillnaden tror jag är att jag vill driva det som en ekonomisk förening där ett överskott går tillbaka till medlemmarna – dvs de som köper tjänsterna.

Ok – gör ett försök!