Börja blogga igen?

25 januari 2015
25 januari 2015

Från andra sidan jordklotet bloggar dottern. Det är härligt att kunna följa hennes vardagliga händelser och hennes kloka tankar.

Mina egna blogginlägg har blivit allt färre. Ibland formulerar jag bara texterna i huvudet. Ibland stannar de i datorn.

Det fanns en tid när många ansåg att jag var för personlig – att bloggandet kunde skada mig.

På fredag är det ett år sedan jag lades in på psykiatriska kliniken. När jag avböjde el-chocksbehandling sa läkaren att det fanns andra vägar att tillfriskna – men att det skulle ta betydligt längre tid. Två till tre år.

Det har snart gått ett år. Ett år där jag tränat mig på att bara vara – att lyssna in kroppen för att vila när jag är trött. Lyssnat efter subtila signaler – vad vill jag just nu? Jag har hushållat med mina små energireserver, försökt bedöma vad som är nödvändigt. Läkarbesök, kontakter med försäkringskassa, advokatkontakter angående pågående tvister har prioriterats. Men efteråt har tröttheten slagit klorna i mig och jag har sovit bort flera dagar.

Jag har försökt att göra tiden oändlig.

Små, små steg mot ett annat liv. Ett klimatsmart liv – så långt ifrån det liv jag levde.

I datorn finns massor av texter och bilder från det gångna året. I huvudet finns ännu fler tankar.

Under det kommande året tänker jag dela med mig av tillbakablickar och reflektioner. En artikel som jag läste i Damernas Värld igår inspirerade mig att utforska vem jag är nu.

Den 16 september 2000 började jag programmet Våga Växa för Ulla Sturesson och Kjell Ekstam. Fortfarande finns pärmen med alla arbetsböckerna kvar. Här kommer jag dela med mig av övningarna för att kunna återvända hit i framtiden.

Fortfarande känner jag skam i mötet med andra. För ett år sedan hade jag inte något val – jag var tvungen att ge upp allt jag kämpat för så länge.

Idag har jag ett val – vill jag tillbaka i det ”vanliga” livet eller vill jag förverkliga mina drömmar?

Det är min förhoppning att bloggen ska hjälpa mig att känna stolthet över de val som jag nu gör.

Många hittar min blogg när de söker svar på juridiska frågor. Konflikter leder inte sällan till dåligt mående eller att man förlorar fotfästet. Kanske kan den här bloggen hjälpa på många olika plan.