Virr-varr

IMG_2624_2

Var det fastighetsköpet som ledde mig fel?
Två lägenheter och ett kontor. Då fanns ingen tanke på att fastigheten skulle ändra användning. Efter skilsmässan behövde jag någonstans att bo. Samtidigt ville en av hyresgästerna ha sänkt hyra. Därför blev det naturligt för mig att tillfälligt flytta in i en av lägenheterna.

Huset behövde renoveras, stammarna bytas.

Jag inledde ett samarbete med advokat i Ystad. Under några månader hade jag kontor och bostad både i Ystad och Hammenhög. Förvirrande – ja.

Skilsmässan gjorde mig förvirrad. Men efter några månaders flackande insåg jag att det var i Hammenhög jag trivdes. Därför flyttade jag tillbaka. Ett ödesdigert beslut.

Lägenheten behövde byggas om.

Ärendena strömmade in.

Jurister kontaktade mig och vi kom överens om anställning. Jobb fanns det i överflöd. Kampen för Österlen 2007 hade gett mig ett starkt varumärke.

När jag beslutade mig för att anställa blev det också nödvändigt med ombyggnation. Usch – när jag tänker tillbaka på den här tiden får jag fortfarande ont i magen.

Då satt jag med extremt låga kostnader. Lånen var rejält amorterade. Kostnaderna slimmade.

För att få bygglov krävdes en dyr ventilation – ja och en massa annat. Men eftersom fastigheten låg i Hammenhög ökade belåningsvärdet inte i samma omfattning som lånen. På nätet hittade jag landsbygdsutvecklingspengar som jag kunde söka. Redan i Qlarabesked 2008 hade jag utvecklat en vision för framtidens advokatbyrå. Den hade utvecklats när jag deltog i Advokatsamfundets ledarskapsprogram och Växthus Bjäre 2010.

I efterhand funderar jag på om det egentligen var advokat jag ville vara. Var det bara ett steg på vägen för att kunna förverkliga min dröm om att skriva och hålla föredrag.

Jag vet inte.