Vart är Sverige på väg?

Att det inte är lätt att vara företagare har jag skrivit mycket om på bloggen. Hur mycket man än kämpar känns det som om de aldrig är nöjda. Reglerna är kluriga (även för en jurist). Jag minns när den som skulle sköta ekonomin plötsligt insjuknade. Att få anstånd med att lämna in momsen var helt omöjligt. (Snacka om högt stresspåslag i en redan påfrestande situation.)

”allt fler småföretagare hamnar i tvister med Skatteverket trots att de försökt göra rätt för sig. Ofta beror det på bristfällig upplysning från handläggare på myndigheten” uppger företrädare för Organisationen Rättvis skatteprocess till Dagens industri, 8 december 2017.

Samtidigt som kraven på företagare blir allt mer absurda slösar myndighetspersoner och politiker med våra surt förvärvade skattepengar. Men när det gäller den senaste skandalen (hur SST betalade USA-resor för anställda) är det inte resorna som upprör mig mest.  Jag blir istället nyfiken på vad SST gör.

SST är Nämnden för statligt stöd till trossamfund. Under 2015 betalade nämnden ut 72.421.714 kr till olika religiösa organisationer. Varför då? undrar jag.