Könskvoterad invandring?

Följer debatten och funderar. Vissa partier vill ha könskvotering i bolagsstyrelser – en post där kompetens borde vara avgörande.

Det finns partier som har stolta paroller som ”varannan damernas” eller ”feministisk regering”. Men vad händer med dessa fina ord om långt mer än hälften av Sveriges befolkning utgörs av män? Ska inte riksdagen representera befolkningen?

Och om riksdagen i framtiden ska spegla befolkningen och männens antal ökar – vad leder det till i förlängningen.

Så frågan jag ställer mig idag är om inte en könskvoterad invandring skulle ha större betydelse för kvinnans rättigheter än könskvoterade bolagsstyrelser?

Tillägg

Hittade den här debatt artikeln den 9 mars – så jag lägger till en länk.

”Människor som respekterar Sveriges grundlagar och vår syn på jämställdhet ska tas  emot med öppna armar. Män som hatar kvinnor och hellre vill leva som i Saudiarabien kan söka asyl där istället. Sverige ska vara ett land för män som älskar  kvinnor, inte ett land där män hatar kvinnor.” skriver Robert Hannah, riksdagsledamot för L

Expressen debatt den 7 mars 2017 kl 17.12