Restauranger

Maten är en viktig del av cyklingen. Under åren har vi fått våra favoriter. När vi gjort nedanstående lista har vi bland annat vägt in matkvalitet, pris, service (hur snabbt man får maten – vi vill ju ut och cykla) och miljö.

Santanas kök i Åstorp

Fantastiskt god thailändsk mat med kort väntetid. Middag för två under 300 kr.

Salomon krog

Den här buffén imponerar på mig varje gång. Det är inte bara mat – varje rätt är lagad med omtanke och kreativitet. Här förvandlas rotfrukter till gourmeträtter. Efterrättsbuffén brukar innehålla en krämig chokladkaka som jag bara älskar – i övrigt varierar desserterna – men de överraskar alltid positivt. Senast vi var där kostade det 155 kr/person – 310 kr för två.

Bäckaskogs slott

Fantastisk mat i den högre prisklassen – men värt varenda krona. Spännande råvaror (ramslök, björksav, rotfrukter) estetiskt presenterat i en avkopplande miljö.

Stationen i Örkelljunga

Vi älskar deras plankor! Hemlagad potatismos. Svenskt kött har svensk flagga på menyn. Middag för två ca 430 kr.

Peggy Delagrifts fisk och delikatesser

Tack vare tripadvisor hittade vi den här fiskrestaurangen där vi stannar om vi har vägarna förbi. Har aldrig blivit besvikna på deras luncher. Riktigt vällagad fisk – även färdigrätterna är bra att ta med hem. Middag för två tis-lör runt 200 kr.

Kajutan i Hörvik

Tack vare tripadvisor hittade vi även den här fiskrestaurangen i Hörvik och vi upptäckte även en vacker fiskeby. Hitt kommer vi återvända. Prisvärd och vällagad mat i trevlig miljö. Missa inte deras chokladtriologi – bara den värd ett besök.

Klitterhus

Härlig miljö invid havet och söndagsbuffé med hög kvalitet. Buffén kostade 245 kr/person.