Cykelväska, cykelkorg och annat som gör cyklingen praktisk

Jag har tre olika cykelväskor – en cykelväska när jag handlar, en cykelväska för datorn och så packväskorna. Men det finns så många andra praktiska detaljer som gör cyklingen roligare.

Cykelhjälm

En självklarhet för den som cyklar. Målet är att skriva ett separat inlägg om cykelhjälmar och länka härifrån.

Fast korg med nät

En korg är praktisk när man handlar. Ett nät kostar under hundralappen och gör att man kan lasta mer. Vi lägger cykelkartan i en plastpåse under nätet. Det blir både regnskydd och enkelt att följa var man cyklar.

Cykelväska

På väg till Teide med full packning.

Många använder ryggsäck när de cyklar. Själv föredrar jag cykelväskor. Vi har flera stycken. Dels har jag en portfölj för datorn. I Ystad har jag en som är perfekt om man ska handla några liter mjölk. Sedan har vi packväskorna som vi t ex använde på Teneriffa.

Men det finns massor av snygga cykelväskor.

Så här såg det ut i cykelaffären i Billesholm i februari 2016.

Bra stänkskärmar

Jag är bortskämd med bra detaljer på min cykel. När det gäller stänkskärmar behöver jag ta reda på mer. Länk kommer senare.

Bra däck

För något år sedan fick jag de bästa däcken. Wow vilken skillnad det gjorde. Vi kapade några minuter på vår träningsrunda.

Här hittar du mer om punkteringsskyddade däck.

Drev (”Teneriffa-växeln”)

Efter cyklingen på Teneriffa fick jag nya drev på cykeln. Nu behöver jag inte trampa så mycket i högsta växeln och på lägsta går det lätt även i branta uppförsbackar.

Reparations-kit

Vi har tejpat fast en cykelpump på ramen och har en sadelväska med extra slang och nödvändiga verktyg. Det finns även reparationssprejer man kan ha med sig.

Bra belysning

Vi har dubbla lampor fram och bak. Framlampan är en two-watts lampa av märket Smart med extremt bra ljus samt en enklare som vi sätter på blink för att synas bättre. Baklampor har vi också dubbla – en med fast sken (för det är man skyldig att ha) och en med blink för att synas bättre.

Bagagestrop

Med ett gummiband på pakethållaren minskar risken för att tappa packningen.

Ringklocka

Vi använder ofta ringklockan för att varna t ex när man cyklar ner i en tunnel så att man inte riskerar oväntat möte. Även när vi cyklar genom skog i skymning använder vi ringklockan för att skämma rådjur och hjortar.

Här ser du några av ringklockorna i Billesholm.

Tack gruppen ”Cyklistbubblan – för oss som cyklar” på Facebook för inspiration.

Inlägget har gjorts i samarbete med Sven Jönssons cykelaffär, Billesholm.