Hovshallar – Laholm – 4,1 mil

Utsikt från fiskbutiken vid Hovshallar

Det blåste kalla vindar från nordöst och första stoppet gjorde vi redan efter några hundra meter i fiskbutiken där vi provianterade rökt sill och lax.

Litet och genuint med massor av lokala kunder.

Från Hovshallar räknat tog vi den andra vägen till vänster, höger i en fyrvägskorsning och sedan första till vänster. Bra underlag och väldigt lite trafik. Vi gav vägen full pott för det fina underlaget och de vackra omgivningarna.

Bäckagårdens Café frestade med enorm kakbuff’é
Älskar att vandra runt i växthusen på Bäckagården eller att beundra blomsterarrangemangen i Orangeriet.

Sedan kom vi ut på väg 115. Det var ett misstag – massor av bilar. Är det något som förstör cykelupplevelsen så är det biltrafik. Vi tog första vägen till vänster och hamnade i en trevlig outletbutik för tofflor. Aldrig har jag sett så många färger och modeller. Plats på cykeln fanns det inte för tofflor – men jag var tvungen att pröva.

Aldrig sett så många olika toffelmodeller som här.

Troentorpsclogs på Bjäre är Sveriges största outletbutik för tofflor med priser långt under nätpriserna. Försäljning sker till hela världen med flera unika modeller för varje land. Just nu fanns det en toffel i butiken som annars bara säljs på den japanska marknaden berättade den trevliga säljaren. Vi stannade en bra stund inne i värmen och diskuterade allt från hur svårt det är att hitta folk som vill jobba till toffelmodeller.)

Praliner och glass såldes bredvid.

I samma byggnad låg även Bjäreglass där vi var tvungna att köpa praliner som färdkost.

Vi följde vägen och hamnade i Kattvik efter en riktigt härlig nedförsbacke. Att följa vägen längs havet till Båstad är alltid en upplevelse.

Matpaus i Båstad

I Båstad cyklade vi ut på bryggan till Kallbadhuset och åt vår proviant i lä medan vi diskuterade den fortsatta resan.

Receptionisten på Hovshallar hade rekommenderat Stadshotellet i Laholm, så vi ringde dit. Först svarade de att det var fullbokat, men när vi berättade att det enligt booking.com fanns lediga rum lovade hon att kontrollera ytterligare en gång och återkomma.

Jo, det visade sig finnas lediga rum. (Hur många bokningar missar hotellet pga dåliga bokningsrutiner?)

Dagens cykling

4,1 mil – 14 cyklister

Småvägar från Hovshallar, upp till väg 115 och tillbaka småvägar ner till Kattvik. Underbar cykling!

Cykelvägen (delvis grus) från Kattvik längs havet till Båstad. Härlig cykling även om det var tungcyklat på grusvägen.

Kattegattleden från Båstad upp till Mellbystrand – nästan bilfri cykling i sommarstugeområden.

Cykelspåret Hallandsinland från Mellbystrand till Laholm (ca 8 km). Dagens tråkigaste cykling då cykelbanan går intill en kraftigt trafikerad väg.