Hur löser ni det praktiskt med transporter?

I Ängelholm prioriteras cyklister. Bra skyltar och många cykelvägar.

Cykel och tåg är en perfekt kombination (om tåget fungerar). Länge la vi upp våra rutter med tåget som utgångspunkt, men tyvärr har vi råkat ut för alldeles för många inställda tåg och ersättningsbussar.

I Skåne är det inte långt mellan tågstationerna och sedan kan du transportera dig långa sträckor. Allra bäst är det att kunna cykla med vind i ryggen och sedan använda tåget i motvind.

Tåg i Danmark kan varmt rekommenderas. Det är billigt och enkelt att ta båten från Helsingborg till Helsingör. Väljer du att cykla mot Köpenhamn går det enkelt att ta tåget tillbaka till Helsingborg.

Cykel
Finntorps dammar på Söderåsen.

Ofta finns det mer att upptäcka på hemmaplan än vi tror. På Söderåsen upptäcker vi ständigt nya vägar. Det tråkiga är att det inte finns så många matställen att upptäcka. Cykelkartan och eniro är till bra hjälp för att hitta de små vägarna.

Annika

För att upptäcka nya platser lastar vi cyklarna i bilen och kör till en plats där det finns bra cykelvägar. I Skåne finns det massor av bra cykelrundor, det gäller bara att hitta dem!

2 svar på ”Hur löser ni det praktiskt med transporter?”

 1. Ann-Christin Hansson skriver:

  Vi använder tåget en hel del. Än så länge har vi haft tur och inte drabbats av förseningar och krångel men något kommer säkert?
  Helsingör – Köpenhamn har vi cyklat ett par gånger. Fantastiskt fin sträcka!
  Vi skall cykla i Polen en vecka i sommar med början i Swinoujscie. Tyvärr har vi varit tvungna att boka alla boende eftersom det är högsäsong men det skall bli spännande.
  Blir även sugna på Teneriffa efter er resa?
  Tack för en fin blogg!

  1. Och stort tack för dina kommentarer! Du inspirerar mig att fortsätta blogga om cykling, har nyss kommit hem efter två dagars cykling på Bjäre. Det kan verkligen rekommenderas. I slutet av veckan kommer även en videoblogg.

   Teneriffa var verkligen härligt – enda nackdelen var trafiken. Vi spånar på att pröva de mindre öarna (det går båt från Teneriffa) det sägs att det inte är lika mycket biltrafik där.

   Jag ser fram emot att höra mer om er resa till Polen!

Kommentarer är stängda.