Helgens upplevelser

För ett år sedan planterade vi sex nya Rhododendron, först ut att blomma är Rhododendron Praecox.

Sven tillbringar lördagen i cykelaffären, som stänger klockan tre. Under tiden skriver jag. När han kom med dagens frukost till mig föreslog han att vi skulle cykla kring Oppmannasjön i helgen.

Det fanns en rugge med vitsippor i trädgården när jag kom hit. Sedan dess har jag delat och flyttat.

Jag lovade ordna boende när jag skrivit färdigt. Det är så skönt med en schemalagd skrivdag. Det är som om min hjärna har ställt in sig nu och är extra kreativ på lördagsförmiddag. Idag var det emellertid inte några nya texter utan jag uppdaterade bara synopsis utifrån Helenas kommentarer.

Vilket slöseri – först hade odlaren planterat för många påskliljor. Vi köpte 250 krukor efter påsk. Nu var det pärlhyacinter som skulle slängas. Vi räddade en låda.

Mina tankar förirrade sig till den där bokidén som har arbetsnamnet ”Halvägs till Hundra”, bloggen, vloggen och allmänt i sociala medier. Inte lönt att ligga kvar så jag gick upp, ringde Bäckaskogs slott och bokade boende. (Vi testar att göra en ny vlogg och jag tränar på att få in en rutin där jag uppdaterar bloggen söndag kväll).

Varje höst planterar vi massor av fruktträd. Körsbären är på väg att slå ut. Det blir spännande att se hur långt de kommit på söndag.

Medan jag simmade mina 1.200 meter fortsatte idéerna poppa upp. På fredag ska jag diskutera med psykologen hur jag bäst hanterar dem. Idag skrev jag upp dem på en lapp, tänker att då slipper de ta upp min energi. Helgens cykeltankar kommer vara i sociala medier. Tillsammans med barnen tror jag vi kan utveckla det till något riktigt bra. Det viktiga nu är att jag inte driver på, att jag sätter mig i baksätet och låter dem köra i en lagom takt. Jag har mina bokprojekt, den här bloggen och trädgården. Jag tränar på att vara i nuet, att ha tillit till att det blir bra.