Influencer

Att vara aktiv i sociala media tar mer tid än man tror. Och som vanligt går jag all in när jag gör något, men vis av tidigare misstag ger jag mig tid att reflektera. Som nu när jag varit en vecka i Ystad på yoga.

På sommaren blommar hela Ystad, rosor, stockrosor och alla kommunala planteringar.

I kalendern kan jag se att tempot återigen blev tokhögt och att skrivandet blev ett krav jag la på mig. Så det blir inte något inlägg om foto-sessionen den 14 juni förrän dottern klippt filmen, inte om cyklingen på Nävlingeåsen den 16 juni eller testet av elcyklar den 20 juni.

Blogginlägget om cyklingen på Sydostleden är jag riktigt nöjd med – och framförallt filmen. Jag längtar redan till Cissela och jag ska göra vLogg nästa gång.

Rosariet i Ystad är en oas perfekt för en paus

Nu förändrar jag min to-do-list till önskelista. Inlägg jag skulle vilja skriva som jag kan grunna på medan jag plockar bär, gödslar rosor och rensar ogräs

  1. Cyklingen på Kattegattleden från Göteborg på midsommarhelgen
  2. Ystad – Österlen som cykeldestination
  3. Och mer inlägg om rosor – jag älskar rosor!!! (Och jag vill använda alla fantastiska bilder jag tagit när vi besökt olika trädgårdar.)
  4. Yellow Charles Austin (180627 Rosariet i Ystad)

Vad vill jag med närvaron i sociala medier?

  1. På youtube vill jag inspirera fler att cykla. Även Sydsvenskans artikel från den 20 maj 2018 fick mig att inse att jag på något sätt bör få med mig även en internationell publik här. Sverige är verkligen helt fantastiskt. Kan jag på något sätt gestalta det i film så att budskapet går fram oavsett språk.
  2. På youtube kommer vi fortsätta lägga upp filmer där vi svarar på frågor om cykling. Några idéer finns redan.
  3. På instagram vill jag inspirera fler att cykla. Här kommer jag (förutom cykelbilder) dela med mig av biologisk mångfald och platser vi besöker.
  4. Bloggen får vara lite allt möjligt. Antagligen kommer jag dela mer trädgårdstankar. Men det kommer även bli tankar kring hur man kan förebygga cancer, skrivande, miljötankar, trendspaning. Målet är att starta två nya sidor – en där vi organiserar cykeltips bättre och en faktasida kring trolldomsprocesserna.
  5. FB kommer jag huvudsakligen använda för dess olika grupper. Så himla mycket inspiration jag hittills fått till blogginlägg via grupperna Cyklistbubblan och el-cykelhojen.

Sidor jag inspireras av

Sara Bäckmo

Artikel i Smålandsposten

Vegokäk

Underbara Clara

Älskar hennes bilder och språk

Isabella Löwengrip

Gillar indelningen på förstasidan där man kan välja olika teman

Jennifer Sandström

SEO

Alexandra Bylund

Sociala medier