Vad är skillnaden på olika elcyklar?

elcyklar
Det finns elcyklar med framhjulsmotor, mittmotor och bakhjulsmotor. Fördelen med en mittmotor är att du får mer fart om du trampar hårdare, dvs mer cykelkänsla. Om du har svaga knä kan det vara en nackdel.

Framhjulsmotor eller mittmotor?

Den första frågan du ska ställa dig när du väljer elcykel är om du ska ha framhjulsmotor eller mittmotor. Här kan du läsa mer om att välja elcykel. 

Att beskriva skillnaden mellan olika motorer är svårt. Det bästa är att testa. I den nya youtubefilmen får du följa med när tre personer testade elcyklar upp till Söderåsen.

Elcykelbatteri

På FB har vi fått väldigt många frågor om elcykelbatteri. En del besvaras här i filmklippet. Andra passade jag på att ställa till experterna på helgens cykelmässa. Filmklipp kommer under oktober.

Var tillverkas elcyklarna?

Idag består cyklar av komponenter som tillverkas på olika ställen i världen, fraktas till en plats där de monteras. Det är bara Skeppshult som tillverkar cykelramar i Sverige.

Tidigare har många elcyklar tillverkats i Kina. Men efter att EU införde strafftullar har en stor del av cykeltillverkningen flyttats till Europa. Genom kommentarerna på FB har jag fått otroligt många uppslag till blogginlägg. Ha tålamod – svar kommer – om än inte på några veckor.

Hur använder du din elcykel?

Hur långt ska du köra? Ska du använda cykelkärra? Använder du cykeln till lastcykel?

Som med all konsumtion måste prylarna användas – annars är det ett resursslöseri.

På FB frågade vi hur du använder din elcykel och fick massor av svar. Tills vi hunnit sammanfatta dem i ett blogginlägg ligger de på Cykelaffärens FB-sida.

Här hittar du fler tips på hur du kan använda din elcykel. 

Fler inlägg om elcyklar

Här hittar du fler inlägg om elcyklar