Ystad – Tomelilla – 22 km – när man bara vill cykla

Vind från söder
Varför ta tåget?
Fjärde dagen i cykelsadeln
Njöt varje sekund
Böljande landskap från #ystad till #högestad
Glödande bokar och sällskap av hjortar
Korparnas krax genom almskogens stammar
I tio år bodde jag i #övraby utan att upptäcka omgivningens skönhet

Blir så otroligt glad när jag läser kommentaren
Tack @pilliis för dina ord
Har varit helt fantastiskt att cykla runt på Österlen dessa dagar
Att du uppskattade att få hänga med gör det så mycket roligare att skriva
Nu känner jag mig fylld av inspiration

Dagens cykling

Egentligen hade jag tänkt ta tåget till Tomelilla, men det var en sån där morgon när allt glöder. Dessutom kom vinden från syd. Varför skulle jag då inte cykla?

Far tipsade om vackra vägar och jag valde skyltade cykelleder (tyvärr är de inte så bra skyltade som i Nederländerna).

Om du börjar vid rondellen vid polishuset hittar du en cykelmarkering mot norr. Ta den och cykla via Bussjö och Borrie. Bra underlag, nästan ingen trafik och härligt böljande landskap med milsvidd utsikt (och uppförsbacke – men det är det värt). Följ skyltarna mot Högestad. I korsningen vid slottet följde jag pilen mot Baldringe och sedan Lyckås. Från Lyckås mot Övraby är det förvisso grusväg, men så otroligt vackert att det är värt det. (Dessutom är det nerförsbacke med härligt rull.)

Cykelleden fortsätter mot Övraby via Örups almskog. Det finns en grind vid Örups gods som stoppar biltrafik – men den kan du leda cykeln förbi och sedan cykla till nästa grind där du kan leda förbi cykeln.

Vid bilvägen svänger du höger och har bara några kilometer på den starkt trafikerade bilvägen till Tomelilla.

I Tomelilla åt vi på Smakbruket – väl värt ett besök.

Totalt omkring 22 kim

Cykling på Österlen den 3-6 november

De kursiverade texterna har tidigare publicerats på mitt instagramkonto. Så småningom kommer jag utveckla texter om äta – sova – göra på cyklat.se – men jag behöver lite tid till innan de landar … tydligen …

Här kan du läsa det första inlägget från cyklingen på Österlen – sedan är det bara att ”pila” dig vidare längst ner på sidan.