Glad midsommar!

Inget regn i sikte över midsommarhelgen på Österlen.

Då kan vi boka boende!

I morgon tar vi tåget från Tågarp kl 7.49, är i Ystad 9.28. Där har vi en halvtimmes väntetid innan tåget till Simrishamn går kl 9.58. Om jag packar med matsäck kan vi börja cykla direkt när vi kommer fram kl 10.38.

Planen för helgen är att vi ska cykla Sydkustleden från Simrishamn till Malmö. (Sträckan Malmö till Barsebäck cyklade vi på invigningen den 2 juni 2019 – mer om den cyklingen hittar du här.) Vi håller tummarna för att skyltningen förbättrats sedan dess!

Ett vallmofält i Lomma (190602)

Boende

När man bokar så sent som vi gör får man vara beredd på att utbudet inte är så stort. Enligt Sydkustledens hemsida är sträckan från Simrishamn till Ystad 53 kilometer. Egentligen hade vi tänkt sova i Ystad, men vi lägger inte 3.400 kronor på ett boende en natt. Istället väljer vi att fortsätta till Smygehuk där vi bokat B & B i fyrvaktarbostaden. Från Ystad till Smygehuk är det 32 km – så det blir 85 km totalt och det är ganska långt, men jag tänker att vi tar det i tre etapper. Lunch eller midsommarfirande i Kåseberga/Backåkra blir första stoppet. Kvällsmat i Ystad stopp nummer två – och sedan kommer vi stupa i säng när vi kommer fram till Smygehuk.

Vallmo, blåklint och prästkragar – finns det är midsommar för mig.

Natt nummer två har vi bokat i Skanör på Kungshaga gård som enligt beskrivningen skall vara ett B & B med dubbelsäng. Den här dagsetappen blir betydligt kortare – bara 42 kilometer.

Sista etappen från Skanör till Malmö beräknas bli 51 km. Det är möjligt att vi tar en avstickare till Lomma om det blir tid över (Fiskboden är ett av våra favoritställen). Kanske hittar vi någon fin cykelväg från Lomma till Lund. Vi får se. Att inte veta är en del av tjusningen – samtidigt som jag tycker om att veta att en säng väntar på oss när vi kommer fram.

Sociala medier

Många är nyfikna på Sydkustleden – så vi passar på att göra en vLogg. Är det något speciellt du vill veta – så tveka inte utan skriv din fråga här eller i någon av våra andra kanaler.

Vägkanter med blåklint och vallmo ger sommarkänsla. (Fyledalen 190608)

Passa på att njuta av den fina sommaren! Vi har massor av ocyklade vägar som vi vill upptäcka! Varje gång vi sätter oss på cykelsadeln förvånas vi över hur fantastisk Skånes natur är.

Och ha en riktigt skön midsommar!

råg fyledalen cyklat cykla
Fyledalen 190608