Inköp av vårlökar på Flora Linnea

tulpan påsklilja narciss pingstlilja tulpanlökar

I dagar har jag flanerat runt i trädgården med tumstock och pinnar. Mätt, måttat, blundat, slagit upp rossorter i telefonen och skissat. Jag hade satt en deadline på två veckor och igår skickade jag listan till Flora Linnea.

Ändå var jag inte säker. Det är stor skillnad på olika rosor.

Därför stack jag in om för att diskutera sortval, sjukdomar och färgkombinationer med Annika. Jag följer flitigt henne på instagram – både hennes privata instakonto på  Agataincarnata och  Flora Linneas instagramkonto.

Nu var vårlökarna uppackade – allium, påskliljor och tulpaner. Även där har jag haft beslutsångest i år, så min lökbeställning har inte kommit iväg än. Nu gjorde jag det enkelt för mig och handlade dem direkt på Flora Linnea. Det är något speciellt att köpa i lösvikt. Veckla upp papperspåsen. lägga ner lökarna varsamt och sedan skriva namn och antal utanpå. Dessutom lockas man ofta att köpa fler än vad man från början hade tänkt. Nu blev det både färdiga förpackningar och lösviktslökar.

Bättre än en godisaffär!

Albus Plenus Oderatus – en vit dubbel narciss som jag köpte 10 av.
Blue Bells eller engelsk klockhyacint förvildas och kommer sprida sig under äppelträden hoppas jag. Här köpte jag 30 st.
Ännu en vit narciss med namnet Petrel.

Vis av erfarenhet ska jag den här gången lägga upp ett inlägg för varje ”trädgård” direkt. Vet inte hur många år jag sparat smutsiga förpackningar för att jag har tänkt att … Sedan har de bara legat där och jag har inte haft en aning om vad jag planterat.

Nu har Trädgården fått sina egna kategorier här på bloggen kommer det att bli lättare att hitta.

Vill du veta mer?

Inläggen om gula rosenträdgården.

Här kan du läsa mer om Flora Linnea

Inlägg om narcisser

Inlägg om tulpaner