Nu händer saker i en rasande fart

Sakta landar jag efter mitt livs längsta resa! Vilken upplevelse.

Samtidigt är det som om de nya insikterna drar till sig massor av möjligheter. Det kommer vara en intensiv september – både här i sociala medier och i möten.

För mitt inre ser jag hur jag åker på semester till Bohuslän den 26 september och därefter kryper in i skrivbubblan och blir en eremit. Kikar ut lite försiktigt den 15-16 oktober för att sedan gå i ide fram till Littera-turen den 7 maj 2022.

*** Nu hittar du programmet för den 16 oktober på Kvinnohistorier ***

Vill du vara med den 15 oktober?

Skapa ett evenemang, en boksignering och lägg upp infon på instagram med #kvinnohistorier211015 så kommer det med i eventkalender genom att man klickar på länken. Hittills ligger bara mina två inlägg där – men förhoppningsvis kommer hashtaggen fyllas på med boksigneringar, författarsamtal mm.

Eventkalendern för Kvinnohistorier

Gå direkt till programmet för den 15 oktober på instagram

Teaterapan behöver få utrymme

En insikt från helgen var hur mycket jag saknat teaterapan i mig. Fram till att jag träffade mina barns far 1985 var teater en stor del av mitt liv. Det var så jag tillbringade rasterna under hela låg och mellanstadiet – inne för att öva på något som kunde visas upp på fredagens roliga timme. När jag var engagerad i Ungdomens röda kors skapade vi massor av teaterföreställningar – både för allmänheten och för kyrkans pensionärer. Och jag fullständigt älskade att stå på scen. I helgen var det som om jag aldrig ville sluta prata. Och när jag tillsammans med Kickan fick möjlighet att gestalta jobbiga känslor och upplevelser gick jag fullständigt in i mina roller.

Så hur får jag utlopp för denna längtan?

I går träffade jag Michaela Hennig och hennes man Rex. Michaela driver Litteraturkanalen och vips hade vi satt ihop ett program där jag samtalar med intressanta kvinnor. Så just nu är hela min skrivlya kaos. Den ska vara klar till i morgon kl 15 när städarna kommer. På fredag kl 14 inviger vi den nya studion.

Littera-turen

Nu på lördag – den 4 september – är det dags för den andra Littera-turen och kl 13 öppnar jag bokbutiken i Billesholm. Ett tillfälle jag verkligen ska använda för att göra min röst hörd. Jag längtar.

*** Läs mer om Littera-turen den 4 september ***

Hållbarhetsdagen

Och lördagen den 11 september tar jag ut svängarna ännu mera!

*** Programmet för Hållbarhetsdagen ***

Höganäs summer book festival

Den 17-18 september möter jag läsarna på bokfestivalen i Höganäs och sedan stänger jag ner.

*** Läs mer om Höganäs summer book festival här ***

Så OM du vill träffa mig är du välkommen till något av dessa tillfälle. Jag lever ett intensivt liv och om jag ska ha möjlighet att bli klar med Vrede i Älvdalen i tid måste jag ha disciplin. Det är tråkigt att behöva meddela att jag måste ta ansvar för mitt författarskap och därmed säga nej tack till allt annat roligt som händer. Men det är en del av författarskapet.

Jag pendlar mellan hjärta och hjärna – mellan feminint och maskulint. För att inte vara ett vippande gungbräde behöver jag hitta in till min mitt. Hur gör jag det? Genom huvudstående där det handlar om att känna ryggraden. Så nu blir det mycket mer huvudstående i mitt liv!