Vårstädning inför en ny tid

”Du är på väg mot väggen”, säger Cykelhandlaren och jag ser oron i hans kropp.

Jag vet att han älskar mig. Jag har inte berättat om antologin Fuga.

Det är dags att jag sätter stopp.

Lätt lockas jag in i gamla hjulspår. Och med allt som händer nu är faran stor.

Jag behöver sätta stopp.

Sluta göra och bara vara.

Jag är som en alkoholist som kommer med undanflykter och skyller på andra.

Jag behöver inte göra någonting. Konsten är att släppa. Tillåta mig att bara vara – utan dåligt samvete. Inte tänka vad andra ska tänka om mig.

Vad har det för betydelse om fönstren är putsade? Det är inte mitt hus. Jag har försökt. Gudarna ska veta att jag i snart tio år försökt få fönstren putsade invändigt.

Även det ska jag nu släppa.

Jag ska inte sätta igång fler projekt.

Jag ska bara döstäda huset.

Få ner visionerna på pränt så att andra kan ta vid – och sedan släppa.

Jo, jag ska skriva ett tackmail till killarna igår. De fick mig att inse något viktigt.

Anders Karolyi

Orden är från morgonens tre sidor, skrivna i den magiska bubbla responsgruppen ger mig. Vi hade bara 15 minuter till vårt förfogande för vi hamnade i så många magiska samtal. På tio minuter var sidorna skrivna – trots att jag då dessutom hunnit resa mig upp mitt i och kyssa Cykelhandlaren. Därefter skrev jag orden.

TACK alla för att ni trott på min vision!
Efter gårdagens magiska inspelning med Anders Karolyi känner jag att jag inte kan göra mer för att sätta Billesholm på den internationella destinationskartan. (Något jag skrivit om här https://www.instagram.com/p/Cc6QgTfs9bC/ )
På måndag har jag en intervju med Malva på HD om Stiftelsen Upplev Billesholm, därefter kommer jag med varm hand lämna över destinationsutvecklingen till Patricio Silva så att jag kan fokusera på de programpunkter jag medverkar i under majdagarna. (Bland annat kommer jag den 19 maj berätta om mitt nästa projekt – Stiftelsen Kvinnohistorier som nu är registrerad. Den här gången är visionen förlag, en destination om häxprocesser, mässor och en filmfond. Men mer om det den 19/5)
Ett sista tips till destinationsutvecklarna i nordvästra Skåne är att ta ett gemensamt möte med Mathilde på Skånetrafiken. Jag tror på en samverkan med Skånetrafiken där man lyfter Söderåsen som hållbar destination (vill även tipsa om möjligheterna om Söderåsbanen fick slutstation Ängelholm – eller ännu hellre att Öresundstågen hade några dagliga avgångar via Billesholm. En sådan linjeomläggning är mer klimatsmart restids-kortare än tunnelbygge.) Jag upplåter kostnadsfritt det material jag sedan 2018 skapat på sidan www.cyklat.se för att marknadsföra hållbart resande och står till förfogande för Skånetrafikens team som skapar restips. 


Gulsippa från fotograferingen invid Tyskalien

Denna underbara människa har jag inte en namnet på … kanske var det Emil. Tillsammans gick vi alla tre in i en magisk bubbla omkring kl 7 på morgonen. 20.30 slog vi oss ner under den magiska kristallkronan med te medan Anders intervjuade mig. En ovanlig intervju som höll på i nästan två timmar. En intervju som fick mig att inse nya saker om vad jag vill i livet.

Men nog om framtiden nu.

Fick ett avbrott i flödet när jag talade med Natalia. Hon har blivit en mycket nära vän och jag är idag oerhört tacksam för att hon kom in i mitt liv. Hon har en klokhet som jag sällan tidigare mött.

Så snart jag packat ihop mina saker och gjort undan nödvändigheter ska jag ta tåget ner till Ystad. Jag behöver tiden på tåget. Där ska jag reflektera över alla gårdagens insikter, vårstäda på mentalt skräp. Göra mig redo för en ny tid.

2 svar på ”Vårstädning inför en ny tid”

  1. Titti Nilsson skriver:

    Vilken fantastisk text! Den känns i hela kroppen….Din smärta…Din glädje. /Titti

    1. TACK för dina ord

Kommentarer är stängda.