Vårstädning inför en ny tid

”Du är på väg mot väggen”, säger Cykelhandlaren och jag ser oron i hans kropp.

Jag vet att han älskar mig. Jag har inte berättat om antologin Fuga.

Det är dags att jag sätter stopp.

Lätt lockas jag in i gamla hjulspår. Och med allt som händer nu är faran stor.

Jag behöver sätta stopp.

Sluta göra och bara vara.

Jag är som en alkoholist som kommer med undanflykter och skyller på andra.

Jag behöver inte göra någonting. Konsten är att släppa. Tillåta mig att bara vara – utan dåligt samvete. Inte tänka vad andra ska tänka om mig.

Vad har det för betydelse om fönstren är putsade? Det är inte mitt hus. Jag har försökt. Gudarna ska veta att jag i snart tio år försökt få fönstren putsade invändigt.

Även det ska jag nu släppa.

Jag ska inte sätta igång fler projekt.

Jag ska bara döstäda huset.

Få ner visionerna på pränt så att andra kan ta vid – och sedan släppa.

Jo, jag ska skriva ett tackmail till killarna igår. De fick mig att inse något viktigt.

Anders Karolyi

Orden är från morgonens tre sidor, skrivna i den magiska bubbla responsgruppen ger mig. Vi hade bara 15 minuter till vårt förfogande för vi hamnade i så många magiska samtal. På tio minuter var sidorna skrivna – trots att jag då dessutom hunnit resa mig upp mitt i och kyssa Cykelhandlaren. Därefter skrev jag orden.

TACK alla för att ni trott på min vision!
Efter gårdagens magiska inspelning med Anders Karolyi känner jag att jag inte kan göra mer för att sätta Billesholm på den internationella destinationskartan. (Något jag skrivit om här https://www.instagram.com/p/Cc6QgTfs9bC/ )
På måndag har jag en intervju med Malva på HD om Stiftelsen Upplev Billesholm, därefter kommer jag med varm hand lämna över destinationsutvecklingen till Patricio Silva så att jag kan fokusera på de programpunkter jag medverkar i under majdagarna. (Bland annat kommer jag den 19 maj berätta om mitt nästa projekt – Stiftelsen Kvinnohistorier som nu är registrerad. Den här gången är visionen förlag, en destination om häxprocesser, mässor och en filmfond. Men mer om det den 19/5)
Ett sista tips till destinationsutvecklarna i nordvästra Skåne är att ta ett gemensamt möte med Mathilde på Skånetrafiken. Jag tror på en samverkan med Skånetrafiken där man lyfter Söderåsen som hållbar destination (vill även tipsa om möjligheterna om Söderåsbanen fick slutstation Ängelholm – eller ännu hellre att Öresundstågen hade några dagliga avgångar via Billesholm. En sådan linjeomläggning är mer klimatsmart restids-kortare än tunnelbygge.) Jag upplåter kostnadsfritt det material jag sedan 2018 skapat på sidan www.cyklat.se för att marknadsföra hållbart resande och står till förfogande för Skånetrafikens team som skapar restips. 
Stiftelsen Upplev Billesholm har, tack vare beviljat evenemangsstöd, köpt annonsering på Söderåsbanan på nedanstående tider 
Annonsdagar måndag, tors, fre, lör. 
Start 2/5 slut 21/5
Start v 37 den 16/9 – slut v 41 den 13/10

Mitt förslag är att Familjen Helsingborg kompletterar denna annonsering med material från gårdagens filmning då det borde uppstå samordningsfördelar att göra en beställning innan materialet är färdigklippt. (Och vem vet – kanske kan Familjen Helsingborg förhandla fram större exponering på fler linjer även för UpplevBillesholms annons i samband med att samarbetet utvecklas i regionen.)
Önskar dig en riktigt skön helg och ser fram emot att träffas nästa lördag i Billesholm!
Annika AndebarkOrdförande Insamlingsstiftelsen UpplevBillesholm

Gulsippa från fotograferingen invid Tyskalien

Som sagt – jag vill bara vara ”din mentor” det här året. Inte hantera NÅGOT praktiskt. Som det är nu sitter Sven och betalar i stort sett alla räkningar själv om kvällarna (vilket ger mig dåligt samvete för att jag borde kunna göra det mkt lättare). Han ser hur jag har alldeles för mkt att göra och menar att jag ska sluta med en massa andra saker … men det andra är ju vad jag VILL göra. Stiftelserna känns viktiga. Resten är mitt konstnärliga skapande. Så om det är något jag ska lägga fokus på att bli av med så är det hans företag. Samtidigt vill jag hjälpa honom – han vill ju egentligen också ge sig ut och cykla. Vi behöver helt enkelt hjälp det här året att ta oss vidare.

Denna underbara människa har jag inte en namnet på … kanske var det Emil. Tillsammans gick vi alla tre in i en magisk bubbla omkring kl 7 på morgonen. 20.30 slog vi oss ner under den magiska kristallkronan med te medan Anders intervjuade mig. En ovanlig intervju som höll på i nästan två timmar. En intervju som fick mig att inse nya saker om vad jag vill i livet.

Avslut, skriver jag med blyerts längst bak i min kalender.

  • Destinationsutvecking
  • Fastighetsöverlåtelser
  • Förlag
  • Filmfond
  • Mässa
  • Fönster
  • Museum
  • Admin
  • Växthus
  • Trädgård

Det är nästan allt jag har, men för att kunna släppa in något nytt i mitt liv behöver jag ta bort något gammalt. Och det nya jag vill ge utrymme behöver mycket plats.

Det är varandet.

Motsatsen till görandet.

Dessa ord Åsa Liljenroth utvecklat under trumresorna. Orden som Mette Bohlin och Åse Jolin fördjupat under retreaten. Ett retreat som Moder Jord avstyrde för att lämna utrymme för annat. Saker som jag då inte visste vad de skulle innebära.

Min framtid är fortfarande oviss.

Men ett vet jag.

Mitt konstnärsbarn vill ha mer utrymme.

Konstnärsbarnet älskar att vara i naturen på det sätt jag var igår. Påtvingad tystnad. Tid för reflektion och att ta in naturen med alla sinnen för att sedan kanalisera orden.

Redan nu vet jag att filmen kommer bli magisk.

En hel dags arbete nedtankad i 6O sekunder.

Tre människors samlade livserfarenheter och tankar.

Visst är det magi!

I denna film har jag lagt hela min själ.

Och jag vet att den är viktig.

Den sätter äntligen Billesholm på den internationella destinationskartan för cyklister.

Denna enda film är resultatet av alla de timmar jag lagt ideellt på att få fler att se områdets potential.

All synkronisitet som inträffade igår gör mig övertygad. Julia Cameron har rätt! Kicki Westerbergs coaching har lett mig in på helt nya vägar. Vägar som jag aldrig skulle vågat ta utan hennes stöd.

Det är en ny tid!

En sista gång ska jag titta i mina gamla skrivböcker, leta upp min djupaste smärtpunkt och förvandla den till konst. Det är mitt bidrag till antologin Fuga. Tillsammans med mina fantastiska skrivkompisar i Responsgruppen kommer vi skapa magi. Jag vet det. Utan responsgruppen hade jag aldrig kommit till dessa insikter.

En annan insikt är att Tumult i Älvdalen är min sista bok jag skriver ensam.

Att läsa recensioner på Oväsen var fruktansvärt. Därför kommer jag vara iväg och cykla när Vrede och Tumult släpps. Fortsättningen på bokserien kommer skrivas tillsammans med Elin Cocco. Det innebär att jag lämnar över alla mina synopsis och research, sedan kommer hon skriva tillsammans med Henrik Summanen så att det även blir anpassat för en filmserie.

I nästa vecka kommer dokumentärfilmarna från Skurups folkhögskola igen

Men nog om framtiden nu.

Fick ett avbrott i flödet när jag talade med Natalia. Hon har blivit en mycket nära vän och jag är idag oerhört tacksam för att hon kom in i mitt liv. Hon har en klokhet som jag sällan tidigare mött.

Så snart jag packat ihop mina saker och gjort undan nödvändigheter ska jag ta tåget ner till Ystad. Jag behöver tiden på tåget. Där ska jag reflektera över alla gårdagens insikter, vårstäda på mentalt skräp. Göra mig redo för en ny tid.

Lämna ett svar