Cykelporten i Billesholm

Igår hade jag digitalt möte med min terapeut.

”Du har varit utmattad. Du kan inte köra för fullt.”

Nu har jag ett strikt arbetsträningsschema att gå efter. Max 30 minuters arbete i taget. Max 2 timmars arbete om dagen. I ett kalkylark noterar jag tiden; Projektet, A Andebark AB, Sven Jönssons cykelaffär AB, Egentid/vila, Social samvaro.

Livet behöver ha en balans.

I dag ska jag iväg på begravning. Trots att vi inte träffats sedan sommaren 2017 har hon betytt otroligt mycket för mig. I elva år bekämpade hon cancern och vann så många delsegrar trots att läkarna från början bara gav henne några år kvar att leva.

I trädgården binder jag en bukett av magnolia, skimmia och vitbladig benved. Låter känslan styra valet. Tänker på begravningsbranschen standardiserats. Beställ minnesblomma och krans direkt på vår hemsida.

Vad händer när vi rationaliserar bort känslan?

I Cykelporten har vi samlat företag med gemensamma värderingar. Idag får projektet vila. Istället är det Gerdas skrivbok som får följa med. Gerda – karaktären som växt fram sedan jag kom hem från Älvdalen. Den här fasen av skrivandet är spännande, när jag utforskar karaktären. Det lustfyllda skrivandet. Det som inte är arbete utan vila.

I går kom tidningen Land och i nästa vecka ett reportage i tidningen Allers. Nio års arbete och pressbearbetning börjar äntligen ge resultat. Under maj kommer även reportaget i Cykelfrämjandets tidning, gratistidningen i MittSkåne, Magasin Skåne och Lokaltidningen Söderåsen. Det är dags att söka nya utmaningar. Min LInkedInprofil är uppdaterad och jag har äntligen fått på pränt vad jag ägna mig åt fram till pensioneringen.

I helgen är det en tvådagars cykeltävling på banan. Den som vill diskutera projektansökan hittar mig antingen i Jönssons cykelaffär eller på banan. Kom gärna och dela med dig av dina tankar. Nästa vecka formulerar jag ansökan så att den kan skickas in till Leader i god tid.

Lämna ett svar