Lokal förankring av Leaderansökan Upplev Billesholm

2018 fick jag klimatångest. Mitt sätt att hantera ångest är att prestera. Så även den här gången.

Jag bokade in ett möte med Bengt Fellbe, som då var näringslivsansvarig i Bjuvs kommun. I juli gav vi oss ut på en cykelrunda där han tipsade om att dagbrottet Norra Albert var till salu och vi diskuterade även behovet av cykelkartor för Söderåsen.

Förvärvet av dagbrottet tog mindre än två månader, men de cykelkartor som togs fram av Familjen Helsingborg var helt värdelösa så nu arbetar jag med en Leaderansökan för att ta fram kartor som inspirerar till cykling på Söderåsen. Den här gången är den lokala förankringen i fokus.

Men för att det ska finnas någon efterfrågan på cykelkartorna behöver vi sätta Billesholm på destinationskartan. Sedan 2019 har jag arbetat aktivt med pressbearbetning för att bidra till positivare nyheter om Billesholm. I år har arbetet gett resultat genom artiklar i bl a Land, Hemmets journal, Allers och Magasinet Skåne. Fler kommer…

Samtidigt har jag försökt dokumentera mitt arbete både här på bloggen, på instagram och YouTube. I onsdags hade jag ännu en högljudd diskussion med min älskade Cykelhandlare som återigen är orolig för min hälsa. MEN jag behöver göra så här för att få fler människor med mig. Och jag lovar mig själv och honom att det här är sista gången jag driver de publika eventen ideellt. Det måste komma till en lösning där jag fakturerar all nedlagd tid. Det är dags att jag beskär mitt ideella träd.

Så nu håller vi tummarna för att vi får ihop en Leaderansökan som beviljas så att vi kan fortsätta utveckla de publika eventen i Billesholm och allt annat.

Tack vare alla kloka människor jag har omkring mig har vi utvecklat en roll som vi kallar ”vertikal projektledare” där jag gör allt sådant jag tycker är kul; nätverkar, filmar, spelar teater, leder möten. Men även sådant som min arbetslivserfarenhet har utvecklat mig inom (formulera besluts underlag, få saker på pränt i protokoll, kontrollera redovisning, bygga strukturer, myndighetskontakter).

Det är en ny tid och jag ser sååå mycket fram emot allt det nya som du kan läsa om här.

Utvärderingsfrågor

Fyll gärna i enkäten genom att lämna kommentarer i googledokumentet – eller skriva kommentarer i det här inlägget.

I projektet vill vi även göra en rapport där vi utgår från nuläget och sedan mäter utfallet av projektet.

Tyvärr har jag nog inte kvar utvärderingen från den första cykeldagen 2015 (men om jag hittar den ska jag lägga upp enkätsvaren här). Däremot har jag kvar svaren från 2020 när vi genomförde den första Littera-turen. Länk kommer till de svaren och ev. till svaren från dinosauriedagen 2023 då vi också fick in några synpunkter.

I år kommer den tilltänkte horisontelle projektledaren, Anette Johansson, samtala med besökarna och sedan skriva ner deras synpunkter. Vi hoppas även att besökare väljer att fylla i frågeformulär som kommer finnas på Billesholmstraktens hembygdsförening, Söderåsen MTB och Liljans häxbod.

Du kan även skriva dina synpunkter i efterhand som en kommentar till det här inlägget.

Nu är det bara frågorna som ska på plats. Hoppas få hjälp med det i sociala media.

Programmet för lördagen den 4 maj

Några av aktiviteterna är fullbokade, men nedanstående programpunkter är gratis och möjliga att besöka utan föranmälan.

Billesholmstraktens hembygdsförening – kl 10-13

Här träffar du tre författare och Leif Thörnqvist.

Här en film från mitt första möte med Leif Thörnqvist

Gruvmuseet i Bjuv – kl 13-14

Här hittar du bl a växtfossil och dinosauriespår.

Här kan du se en film från mitt första besök på Gruvmuseet.

Billesholms Musikkår – kl 13 inmarsch i Folkets park

Här är det flera konserter och uppträdanden. Enligt uppgift ska det även vara försäljning av grillad korv och våfflor.

Evenemanget inleds av Billesholms musikkår kl 13

Skånesaurus och de andra fynden i Norra Albert – kl 12-14

Söderåsen MTB visar amatörfilmer från utgrävningarna 2020.

Avalonias dinosaurier – kl 16

Klockan 16 tar Yvonne Frank Månsson med dig på en inre resa som avslutas med att jag leder en vandring till Avalonia. På vägen dit berättar jag om mötet mellan den vulkaniska Avalonia och urberget Baltica för 400 miljoner år sedan.

Evenemanget är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat så kom i god tid. Inget insläpp efter kl 16.

För platser – se programmet på Upplev Billesholm.

Lämna ett svar