Höstmys!

20131121-173923.jpg

Det är så där novembergrått och fuktigt på promenaden. November känns som en lång transportsträcka till advent.

I år tänker jag tjuvstarta. In med amaryllisar och hyacinter!

Chokladbollarna fick en jultouch med fikon. Jag inbillar mig att de blev riktigt nyttiga!

50 gr smör

2 msk kakao (gärna ekologisk och det går bra att byta hälften mot kakaoflagor som finns i hälsokostbutiker)

1,5 msk honung

0,5 msk hackade fikon

0,5 dl fiberhavregryn

1 dl blandade fröer (chia, solros, linfrö, hemp seeds och pumpafrön)

Blanda ingredienserna i en skål och rör ihop till en smet. Ta ev. extra frö (exv krossade linfrön) till lämplig konsistens.

Det går lättare att rulla fina bollar om smeten får vila. Jag skedar bara upp på tallrik som får vila i kylen.