Energiplan

Med ett högt tempo i veckan är det viktigt att ta hand om sig själv. Gårdagens energicoaching var verkligen värdefull. Nu har jag gjort en ny Energiplan så att jag tar hand om mig själv för att jag ska kunna fortsätta vara stark. De EnergyManagement punkter som Annica rekommenderade mig att fokusera på är följande.

punkt 15. Näring för själen. Göra saker som är kul (som härliga samtal med henne, skratta, kultur)

punkt 18. Mat i tid (jo, här är jag ganska duktig)

punkt 19. Frukt och grönt (för det mesta är jag jätteduktig här med – känner direkt när jag slarvar. På kontoret och hemma ser jag till att det alltid finns frukt och morötter när jag blir sugen)

punkt 21. Sömn, vila, avkoppling (försöker vara noga med detta – men den senaste veckan har det varit svårt. Flera kvällar har jag kommit i säng för sent – och tyvärr vaknar jag redan klockan fyra med klara tankar och idéer. Annica rekommenderade mig att försöka hitta tillfällen att sova en stund på dagen. Jo, möjligheten finns faktiskt på kontoret. Handlar bara om disiplin.)

punkt 20. Rörelse motion (Detta priorieterar jag faktiskt väldigt högt – även om jag inte hunnit med Friskis och svettis de senaste veckorna. Dagligen ser jag dock till att få rörelse minst en halvtimme varje morgon. Dessutom lite styrkeövningar innan jag ska sova.)

punkt 9. Koncentration (när jag vaknar så där vansinnigt tidigt på morgonen är jag faktiskt mer koncentrerad än någonsin. Då är tankarna klara och jag löser alla problem med lätthet.)

punkt 12. Reflektion (morgonens halvtimmespromenad är samtidigt reflektion. Det är som om kroppen vant sig vid detta och jag får möjlighet att sortera upp tankarna.)

punkt 10. Prioriteringar (här har jag problem när jag har för mycket omkring mig. Allt känns lika viktigt och jag tar på mig omgivningens problem också och blir urdålig på att delegera. Här är verkligen en punkt att jobba med. På måndag skall jag omedelbart ta itu med detta!)

punkt 14. Värdera min egen energi. Annica sa ”Din energi är inte bara viktig för dig själv – utan för alla som du har runt omkring dig. Om du är lugn, mår bra och tar kloka beslut gynnar det alla!”

Så klokt!!!

Efter en sen frukost med sonen och uppdateringar av sammanfattningen till bankerna ska jag dra på kängorna och cykla ner till stranden. En lång promenad i dimman kommer att göra gott för mina tankar! Punkt 20, 21 (avkoppling), 9, 12, 10 och 14 på en och samma gång! Snacka om effektivitet!