Lavendelskorpor

 Jag har en dröm om att vi ska ta tillvara trädgårdens skörd på ett bättre sätt. Det var så dottern började vårt skorp-projekt.

Här kommer receptet till mina favoritskorpor!

100 g margarin
100 g sötmandel
4,5 dl vetemjöl
1-1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
3-4 msk hackade lavendelblommor

Hacka mandeln. Rör ihop socker och margarin så att det blir poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta samman i smeten med ägg, mandel och lavendelblommorna. Rulla degen i 5-6 längder beroende på hur stora skorpor du önskar. Täck två plåtar med bakplåtspapper. Lägg  max tre deglängder på varje plåt och platta till dem så att de blir tämligen platta. Grädda i 15-20 minuter i 180 grader i nedre delen av ugnen. Låt svalna 10 minuter. Skär skorpor i sneda längder och grädda ytterligare 10-15 minuter.