Dimma

image

Luften är fylld av mikroskopiska vattendroppar. Sommarvärmen är spårlöst borta.

Vågor och dimma ger mina tankar lugn. På tisdag ska vi träffa banker och almi. Tänker jag rätt? Är vi redo för nästa steg? Jag vänder och vrider på argument och siffror. Läser mina texter till bankerna. Visst är det ett risktagande, men investeringarna är redan tagna. Tjänsterna på hemsidan har vi inte haft utrymme att lansera. Vi behöver mer personal.

Att inte dra nytta av den medvind vi har vore idiotiskt.

Tvekar – är jag redo. Har jag den kompetens och styrka som krävs?

Min coach, Anne Looström, räknade vid ett tillfälle upp alla de utbildningar jag deltagit i. Våga växa, företagsrådgivarprogram i tio månader, qlarabesked, växthus bjäre, tillväxtskolan, advokatsamfundets ledarskapsprogram.

Till det individuell handledning, juridikkurser, utmanande och utvecklande projekt….

Nej, det är nog inte kompetensutveckling jag behöver.

Runt mig har jag erfarna konsulter inom marknadsföring, ekonomi, ledarskap.

Vad är det jag behöver?

Lyssna på omgivningen i lagom dos. Tänker på fabeln om grodan som klättrade upp i trädet. Den enda som lyckades var döv.

Kanske ska jag välja att lyssna på rätt människor. Eller ska jag köra efter eget huvud?

Jag har samlat information, byggt mina strategier, har min målbild. Varför tvekar Jag?