Både Inkahövdingen och erövraren ville åt guldet – hövdingen för att han dyrkade solen, erövraren för att öka sin personliga förmögenhet.

image

Reflektion på tåget. Sedan jag lämnade Skåne i onsdags har det varit intensiva dagar. Mingel på advokatsamfundet, Operakällaren, utbildning på Grand hotell, bankett och mera utbildning. Jag behöver tid att tänka igenom alla möten och nya idéer. Tid att reflektera över erbjudanden och kunskaper. Det är som om allt händer så snabbt nu.

Idag har det varit enerigpåfyllning igen. (Eftersom jag inte lyckades få tag i Annica Gilbertsson få jag be henne kommentera efteråt.) Redan halv nio gav vi oss ut till ett soligt Djurgården på kombinerad promenad och löparrunda. Därefter en betydligt bättre frukost än i går. Omelette med tomat, färskpressad apelsinjuice, jordgubbar och turkisk youghurt.

Inköp av kappa och promenad till skeppsholmen för att se Inka-utställningen.
Egentligen var indianerna klokare än erövrarna. På utställningen stod det att indianerna strävade efter harmoni och balans, fyisk och mental styrka och värnade moder jord. Klokheter som vi börjat eftersträva de senaste åren.

De inledande orden att den mördade inkahövdingen Acahulpa jagade guld för att kunna dyrka solen medan den spanske erövraren Pizzaro jagade guld för att öka sin egen förmögenhet väckte tankar.

Över en fantastisk fiskgryta på restaurangen Hierta på skeppsholmen fortsatte jag och Ann diskussionerna om företagande och organisation.

Det är så lätt att livet bara rullar på. Sedan jag började tillämpa EnergyManagement målmedvetet bokar jag in helger för att fylla på med kul saker. Det här har verkligen varit dagar med energipåfyllning (även om det blivit för lite sömn… Får väl höra vad Annica Gilbertsson säger om.det…)