Förlikning och ambassadörslunch

Back in office!

Efter tre dagar i Stockholm är postfacket överfullt av post.

Dagen inleddes i tingsrätten i ett tvistemål. Min målsättning är att få juristerna att växa och Emma höll i hela förhandlingen. Att föra fölikningsdiskussioner är emellertid inte något man lär sig på utbildningen. Vid en bra förlikning är ingen av parterna nöjda.

Därefter lunch med Ambassadörer för kvinnors företagande på Ystads Saltsjöbad. Det är alltid lika trevligt att träffa ambassadörskollegor och Anna Nilsson som håller i projektet. Med anna diskuterade jag en del kring uppdraget.

För min del har ambassadörsuppdraget betytt mycket. Dels fick det mig att börja blogga. (Tack Jeanette Bohman, Skivarps gästis.) Dels har det gett mig en anledning att försöka vara en förebild. Visionen är att lyfta fram kvinnor som är företagare så att det finns förebilder.

För att utföra uppdraget på ett bra sätt har jag medverkat i media på ett annat sätt än jag skulle ha gjort utan uppdraget som ambassadör. På internationella kvinnodagen var jag med i Radio Kristianstad och vi veckan skall jag intervjuas både av Kristianstads Journalen och Österlenmagasinet.

På vägen tillbaka till kontoret talade jag med en klient om ett nytt ärende och därefter möte i ett brottmålsärende där vi har polisförhör på torsdag. Kunde inte låta bli att smita in här på bloggen och hittade en kommentar som jag skall försöka utveckla i ett nytt blogg inlägg. Genomgång av massor av mail – ja, det blir en sen kväll :(. För att orka ska jag se till att unna mig en paus och sticka över till gymmet här i Hammenhög.